Voor bedrijven met groen om en nabij hun terrein – zoals kantoorparken, bedrijfstuinen, en groene zones rond bedrijfsgebouwen – is het onderhoud van deze ruimtes meer dan enkel esthetisch. Het toont aandacht voor milieu en welzijn en helpt bij het creëren van een aantrekkelijk, duurzaam imago. Duurzaam tuinonderhoud kan een belangrijke bijdrage leveren aan biodiversiteit […]
...
lees meer
CONO Kaasmakers start in 2025 met een vernieuwd Caring Dairy-programma voor haar melkveehouders. Dit nieuwe programma maakt het voor de melkveehouders nog aantrekkelijker om bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030. Het programma is het afgelopen jaar grondig ontwikkeld, mede op basis van input van veehouders, afnemers, consumenten, Ben & Jerry’s en andere stakeholders. […]
...
lees meer
Op 28 maart 2025 wordt op het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin voor de derde keer de speciale vakprijs voor duurzaamheid uitgereikt: de ‘DS Smith Sustainability Award.’ De DS Smith Sustainability Award is een beloning voor grootste verbeterslag op het gebied van duurzaamheid die een bedrijf het afgelopen jaar heeft gemaakt. […]
...
lees meer
Het Nationaal Groeifonds geeft Hogeschool Zuyd 1,4 miljoen euro om onderzoek en onderwijs te ontwikkelen voor Nederlandse zonnepanelen: SolarNL. Het gaat om een nieuw soort zonnepanelen die bijvoorbeeld meer energie opwekken. Het lectoraat Duurzame Energie van lector Zeger Vroon en de academie Engineering zijn trots op deze kans. SolarNL is een programma van het Nationaal […]
...
lees meer
Koppert heeft haar eerste duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Het verslag stelt Koppert in staat om duurzaamheid verder te onderzoeken dan alleen haar land- en tuinbouwoplossingen door de milieueffecten van haar bedrijfspraktijken te meten, beoordelen en evalueren. Het verslag geeft een gedetailleerd overzicht van de ESG-initiatieven (Environmental, Social en Governance) van Koppert. “Hoewel Koppert nog niet onder de […]
...
lees meer
Lidl heeft als eerste retailer in Nederland de 4-sterren Lean & Green-certificering behaald. Deze certificering is een erkenning voor de voortdurende inspanningen van Lidl om de CO₂-uitstoot in haar logistieke processen te verminderen. De supermarktketen heeft haar uitstoot met 58% gereduceerd, waarmee zij ruimschoots voldoet aan de vereiste 55% reductie voor deze vierde ster. Lean […]
...
lees meer
Het Marine Stewardship Council (MSC) heeft een nieuw initiatief gelanceerd dat gericht is op het versnellen van de vooruitgang in duurzame visserijpraktijken wereldwijd. Momenteel zijn meer dan 500 visserijen gecertificeerd volgens de strenge visserijstandaard van het MSC, erkend als het toonaangevende wereldwijde certificeringsprogramma voor ecologisch duurzame visserijen. Echter, met de toename van overbevissing – volgens […]
...
lees meer
De pionier in hospitality, The Social Hub heeft het B Corporation-certificering behaald en pleit voor een socialere en milieubewustere sector. Met deze stap voegt The Social Hub met meer dan 1.000 werknemers zich bij een groeiende globale beweging van bedrijven die zakendoen herdefiniëren door zich wettelijk te verbinden aan een duurzame missie naast winst, via […]
...
lees meer
Jaarlijks produceren alleen al de Franse wijngaarden een berg plastic van maar liefst 340.000 kilo. Dit zijn de plastic touwen die worden gebruikt om de wijnstokken te ondersteunen, terwijl ze rijpen in de zon. Helaas een minder leuke opbrengst dan de liters wijn die voortvloeien uit de oogst. Elho zag hier juist een kans. In […]
...
lees meer
Na drie jaar bouwen opent WELEDA de deuren van haar innovatieve Cradle Campus. Volledig gebouwd van hout en klei, aangestuurd door zonne-energie en geothermische energie. 100% emissievrij. De Cradle Campus is één van de meest duurzame distributiecentra in Europa. Met de campus laat WELEDA zien hoe circulariteit, duurzaamheid en biodiversiteit nieuwe kansen bieden voor de […]
...
lees meer
Vandaag kondigt Booking.com een nieuwe stap aan in zijn duurzaamheidsprogramma, dat specifiek is ontworpen om partners te ondersteunen bij het verkrijgen van certificeringen. Dit nieuwe initiatief richt zich op de behoeften van accommodaties door een verbeterd certificeringstraject via derden te testen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven in de reis- en toerismesector, waarbij certificeringen een […]
...
lees meer
Nederlanders verspillen zo’n 2 miljard kilo voedsel per jaar. Dat heeft een negatieve impact op voedselbeschikbaarheid, economie en het milieu. Onderzoekers van Wageningen University & Research werken binnen het project Food Waste: From Excess to Enough samen met partners aan een nieuw voedselsysteem. Een systeem dat zorgt voor voldoende voedsel, met minimale verspilling. Tijdens een […]
...
lees meer