Colofon

Deze website, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen, is een initiatief van Folkert van der Molen en online sinds mei 2000. De website is vanaf eind 2016 eigendom van Van der Molen E.I.S., waarvan Folkert van der Molen eigenaar is. Dit jaar (2020) bestaat deze portal 20 jaar! De website trekt maandelijks zo’n 30.000-40.000+ bezoekers!

De site heeft voor wat betreft de nieuwsrubriek de doelstelling zo compleet mogelijk te zijn in het publiceren van verschenen (pers)berichten op het gebied van MVO, zowel van bedrijven, media als NGO’s. Van der Molen E.I.S. screent de berichten niet op juistheid e.d. en de berichten vertegenwoordigen niet de mening van Van der Molen E.I.S. zelf. De lezer dient zelf de nuance aan te brengen.

In 2020 is deze website voor de derde achtereenvolgende keer genomineerd voor ‘Website van het Jaar‘ in de categorie ‘Duurzaamheid’.

Achtergrond

In mei 2000 is deze website gelanceerd. Aanleiding voor het starten van deze site was het feit dat er op internet een specifieke webportaal ontbrak voor het thema duurzaamheid en bedrijfsleven/maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Er waren veel ontwikkelingen op dit vlak en de informatiebehoefte was ook groot. In al die jaren is dit alleen maar toegenomen. Van der Molen E.I.S. onderhoudt de website en heeft het streven deze neutraal van karakter te laten zijn. Persberichten e.d. vanuit welke hoek dan ook worden, mits relevant, op de site geplaatst. Inmiddels zijn er meer dan 13.000 berichten in de database opgenomen. Het is onze bijdrage aan Sustainable Development Goal (SDG) 12: ‘Duurzame consumptie en productie’!

Mailinglist

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe toevoegingen en nieuwsitems op de site dan kunt u zich hier aanmelden voor de wekelijkse (maandagochtend) e-mail nieuwsbrief.

Partnerschap

U kunt partner worden van deze website! Kijk hier voor meer informatie

Logo

Wilt u het logo van deze website op uw website plaatsen? Graag, u treft ze hier aan in verschillende formaten.

Meer informatie

Voor suggesties over deze site of meer informatie:


Folkert van der Molen, eigenaar
telefoon: 06 542 451 89
e-mail: redactie@duurzaam-ondernemen.nl

 

Bezoek ook de andere duurzame web portals van Van der Molen E.I.S:

Quotes

Grote woorden? Nou, ik durf de stelling wel aan dat het Online Kenniscentrum Duurzame Ontwikkeling er stevig aan heeft bijgedragen dat professionals van zeer uiteenlopende disciplines in de laatste twee decennia echt vertrouwen zijn gaan krijgen in de realiteit van duurzame oplossingen en kansen. Als een van de allereerste en zeker ook nog altijd een van de allerbesten is het een betrouwbare en zeer alerte allround informatiebron. Ik zou niet zonder kunnen.”- Maurits Groen, duurzame BN-er en duurzaam ondernemer (onder meer WakaWaka en Kipster)

De verjaardag van duurzaam-ondernemen.nl is ook een beetje mijn verjaardag. Want twintig jaar geleden verruilde ik mijn carrière als televisieproducent voor die van duurzaam ondernemer. Met een droom en een ambitie en niet gehinderd door enige voorkennis stond ik ineens in een vreemde arena vol kansen en gevaren. Door die jaren heen was Folkert met zijn kennis- en nieuwscentrum altijd in de buurt van mijn bedrijven en activiteiten. Door zijn berichtgeving werden wij bekend, van zijn analyses leerde we, door zijn verbindingskracht werden we groter, door zijn kritiek werden we beter en na 20 jaar wil ik hem als vriend van harte feliciteren met zijn lustrum. En ik hoop oprecht dat ons werk over twintig jaar niet meer nodig is.” – Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en Nationale Energiecommissaris

“De website duurzaam-ondernemen.nl is onmiskenbaar al 20 jaar lang een onuitputtelijke bron van nieuws op het gebied van duurzaam ondernemen. De site heeft zonder enige twijfel significant bijgedragen aan de bevordering van dit vakgebied en vele mensen en ondernemingen geïnformeerd en geïnspireerd tot versnelling van duurzaamheid. Hulde!  In deze tijd van zo’n urgente klimaat- en natuuropgave is het cruciaal dat we optimaal geïnformeerd en verbonden blijven over kennis en initiatieven. We hopen nog lang hiervoor op duurzaam-ondernemen.nl te kunnen blijven vertrouwen. Ga zo door!” – Rob van Tilburg, Directeur Programma’s Natuur & Milieu