Colofon

Deze portal, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen, is een initiatief van Folkert van der Molen van Van der Molen E.I.S. en online sinds mei 2000. De portal trekt maandelijks zo’n 50.000+ bezoekers! Van der Molen E.I.S. bestaat dit jaar (2024) 25 jaar! Lees hier over de geschiedenis van het bedrijf.

De site heeft voor wat betreft de nieuwsrubriek de doelstelling zo compleet mogelijk te zijn in het publiceren van verschenen (pers)berichten op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsleven en MVO. Zowel berichten van bedrijven zelf als van media, NGO’s en andere bronnen. Van der Molen E.I.S. screent de berichten niet op juistheid e.d. en de berichten vertegenwoordigen niet de mening van Van der Molen E.I.S. zelf. De lezer dient zelf de nuance aan te brengen.

In juli 2023 is deze portal als enige voor de zesde achtereenvolgende keer genomineerd voor ‘Website van het Jaar‘ in de categorie ‘Duurzaamheid’.

In januari 2022 heeft de portal een geheel nieuw logo en design gekregen. Credits: Hoogteyling BNO en Haicu webdesign.

Achtergrond

In mei 2000 is deze portal gelanceerd. Aanleiding was het feit dat er op internet een specifieke web portal ontbrak voor het thema duurzaamheid en bedrijfsleven/maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Er waren veel ontwikkelingen op dit vlak en de informatiebehoefte was ook groot. In al die jaren is dit alleen maar toegenomen. Van der Molen E.I.S. onderhoudt de portal en heeft het streven deze neutraal van karakter te laten zijn. Persberichten e.d. vanuit welke hoek dan ook worden, mits relevant, op de site geplaatst. Inmiddels zijn er meer dan 24.000 berichten in de database opgenomen. Het is onze bijdrage aan Sustainable Development Goal (SDG) 12: ‘Duurzame consumptie en productie‘!

Nieuwsbrief

Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe toevoegingen en nieuwsitems op de site dan kunt u zich hier aanmelden voor de wekelijkse (maandagochtend) e-mail nieuwsbrief. Je kunt je daarbij ook aanmelden voor een of meerdere themanieuwsbrieven met alleen nieuws rond een specifiek thema zoals circulaire economie, klimaat & energie of duurzame producten.

Partnerschap

U kunt als organisatie partner worden van deze website! Kijk hier voor meer informatie. Download onze algemene voorwaarden (pdf)

 

 

Logo

Wilt u het logo van deze website op uw website plaatsen? Graag, u treft ze hier aan in verschillende formaten.

SEO

Deze portal heeft een zeer hoge, zo niet de hoogste, domein autoriteit binnen het domein duurzaamheid. Daarom wordt het interessant gevonden op deze portal zogenaamde ‘SEO-artikelen’ tegen betaling te plaatsen met een backlink. Deze artikelen worden niet zichtbaar op de hoofdpagina’s maar uiteraard wel geïndexeerd. Wij plaatsen echter geen artikelen met doorverwijzingen naar online gokwebsites e.d. Dat vinden wij niet wenselijk en duurzaam. Daarin onderscheiden wij ons ook van diverse andere websites, zelfs op het gebied van duurzaamheid. Neem de proef op de som door in de zoekbalk op een website op ‘casino’ te zoeken.

Meer informatie

Voor suggesties over deze site of meer informatie:


Folkert van der Molen, eigenaar
telefoon: 06 542 451 89
e-mail: redactie@duurzaam-ondernemen.nl

 

Bezoek ook de andere duurzame web portals van Van der Molen E.I.S:

Van der Molen E.I.S. behoudt het recht aangeleverde content (ook van partners) te weigeren indien deze naar de beoordeling van Van der Molen E.I.S. te commercieel van aard zijn, niet passen in de scope van de portal of conflicteren met andere belangen van de onderneming.

Aanbevelingen

Grote woorden? Nou, ik durf de stelling wel aan dat het Online Kenniscentrum Duurzame Ontwikkeling er stevig aan heeft bijgedragen dat professionals van zeer uiteenlopende disciplines in de laatste twee decennia echt vertrouwen zijn gaan krijgen in de realiteit van duurzame oplossingen en kansen. Als een van de allereerste en zeker ook nog altijd een van de allerbesten is het een betrouwbare en zeer alerte allround informatiebron. Ik zou niet zonder kunnen.”- Maurits Groen, duurzame BN-er en duurzaam ondernemer (onder meer WakaWaka en Kipster)

 

De verjaardag van duurzaam-ondernemen.nl in 2020 was ook een beetje mijn verjaardag. Want twintig jaar geleden verruilde ik mijn carrière als televisieproducent voor die van duurzaam ondernemer. Met een droom en een ambitie en niet gehinderd door enige voorkennis stond ik ineens in een vreemde arena vol kansen en gevaren. Door die jaren heen was Folkert met zijn kennis- en nieuwscentrum altijd in de buurt van mijn bedrijven en activiteiten. Door zijn berichtgeving werden wij bekend, van zijn analyses leerde we, door zijn verbindingskracht werden we groter, door zijn kritiek werden we beter en na 20 jaar wil ik hem als vriend van harte feliciteren met zijn lustrum. En ik hoop oprecht dat ons werk over twintig jaar niet meer nodig is.” – Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en Nationale Energiecommissaris

 

“De website duurzaam-ondernemen.nl is onmiskenbaar al meer dan 20 jaar lang een onuitputtelijke bron van nieuws op het gebied van duurzaam ondernemen. De site heeft zonder enige twijfel significant bijgedragen aan de bevordering van dit vakgebied en vele mensen en ondernemingen geïnformeerd en geïnspireerd tot versnelling van duurzaamheid. Hulde!  In deze tijd van zo’n urgente klimaat- en natuuropgave is het cruciaal dat we optimaal geïnformeerd en verbonden blijven over kennis en initiatieven. We hopen nog lang hiervoor op duurzaam-ondernemen.nl te kunnen blijven vertrouwen. Ga zo door!” – Rob van Tilburg, Directeur Programma’s Natuur & Milieu