Lowlander brouwt Pumpkin Weizen van geredde pompoen

Botanisch brouwer Lowlander haalt een frisse wind door het herfstbok seizoen en introduceert de Lowlander Pumpkin Weizen (5% abv). Aansluitend op de ambitie van het biermerk om in 2030 ‘Nature Positive’ te worden, draagt de Pumpkin Weizen bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Het herfstbier is gebrouwen met geredde pompoenen die vanwege schoonheidsfoutjes niet verkocht […] ... lees meer

Bewuste Visweek zet onbekende helden uit het water in de schijnwerpers

Van 26 september tot en met 2 oktober is de tiende editie van de jaarlijkse Bewuste Visweek: een initiatief van keurmerken Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) die alle Nederlanders en Belgen oproept om stil te staan bij duurzame visvangst en verantwoorde viskweek. Daarbij viert MSC dit jaar haar 25-jarig bestaan. […] ... lees meer

Baksteenproducent Vandersanden en het Nederlandse 2Return starten pilotproject voor retourservice van houten pallets

Baksteenproducent Vandersanden start samen met het Nederlandse 2Return een pilotproject voor een retourservice van houten pallets in Nederland en België. Daardoor vermindert de baksteenproducent het wegwerpgebruik van materiaal, zet het bedrijf volop in op circulariteit en komt het steeds dichter bij zijn doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn. “We zetten een volgende stap in […] ... lees meer

Eerste Noord-Hollandse On the way to PlanetProof-kaas in de supermarkt

De wereldberoemde Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is er nu ook met het On the way to PlanetProof-keurmerk. In de On the way to PlanetProof-week, op vrijdag 16 september, is de kaas officieel geïntroduceerd tijdens de opening van de Alkmaarse kaasmarkt. Na het luiden van de bel overhandigde melkveehouder Joep Verbij de eerste Noord-Hollandse On the […] ... lees meer

Game changing scale for non-animal protein

ENOUGH announces the completion of its Flagship facility to add game-changing additional capacity to the protein market. Exactly one year after breaking ground, food tech company ENOUGH (formerly 3F BIO) celebrates the completion of the construction phase of one of the world’s largest protein facilities in Sas van Gent. Livestock farming represents 15% of all […] ... lees meer

Kampeer Duurzaamheidsprijs: de publieksstemming is begonnen

Begin augustus kwam het nieuws dat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een nieuw item aan het evenement toe gaat voegen, de Kampeer Duurzaamheidsprijs. Dit is een initiatief van Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ), de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) én de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De deelnemers aan deze prijs kunnen meedingen in de categorieën […] ... lees meer

Advisering op het gebied van ESG en duurzaamheid motor achter omzetgroei Deloitte

Vandaag publiceert Deloitte haar Integrated Annual Report over het boekjaar 2021/2022 waarin Deloitte Nederland een omzet heeft gerealiseerd van € 1,270 miljard. Ten opzichte van het vorige boekjaar is dit een omzetstijging van 23 procent. “Het afgelopen boekjaar kenmerkt zich door hoge investeringen van onze cliënten wat zich vertaalde in een sterke vraag naar onze […] ... lees meer

Monitor Duurzaam Voedsel 2021: aandeel van duurzame voedselaankopen is gestegen

Consumenten gaven in 2021 9,5 miljard euro uit aan duurzaam voedsel. Aan producten met keurmerken zoals Beter Leven, Biologisch en Rainforest Alliance geven we steeds meer geld uit. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2021, uitgevoerd door Wageningen University & Research in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De Monitor bekijkt […] ... lees meer

Zonneveld de Punt klaar voor gebruik

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan Zonneveld de Punt in Barendrecht. De bouwfase is afgerond en het zonneveld is klaar voor gebruik. Op 15 september was wethouder Lennart van der Linden bij de oplevering van het project. In totaal wekt het zonnepark met 5538 zonnepanelen jaarlijks 2.900 MWh groene stroom op. Dat staat gelijk aan stroom […] ... lees meer

Kenniskaart wijst de weg naar opleidingen en trainingen in circulair ontwerpen

Ontwerpers hebben een cruciale taak om consumentenproducten economische, ecologische en sociale waarde te geven en te laten behouden. Op de Kenniskaart Circulair Ontwerp zie je waar je kennis kunt opdoen om consumentenproducten en -diensten circulair te ontwerpen. Voor MBO, HBO, WO- opleidingen, e-courses en professionele trainingen is in kaart gebracht waar je je kunt (bij)scholen.  […] ... lees meer

Zonder versnelling van de grondstoffentransitie worden klimaatdoelen niet gehaald

De grenzen van wat de aarde kan dragen, worden stelselmatig overschreden. De manier waarop we omgaan met energie, grondstoffen en materialen leidt tot klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en milieuproblemen. Om deze grote duurzaamheidsopgaven op te lossen moeten de energietransitie en de grondstoffentransitie in gezamenlijkheid worden aangepakt. Dat gebeurt nu nog onvoldoende. De SER schrijft dat […] ... lees meer