Impact Radio

Hoe zorgt jouw organisatie voor impact? Wat betekenen jullie voor de samenleving? Bedrijven en organisaties hebben de kracht om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In het radioprogramma Impact luister je naar leiders en duurzaamheidsexperts over hun visie en aanpak op de businessimpact. Hoe voorkom je negatieve impact op de samenleving? Hoe creëer je positieve impact? En hoe neem je de hele organisatie hierin mee? Impact Radio richt zich op managers, ondernemers en professionals die geloven in een positieve impact op vraagstukken als energie, voeding, eenzaamheid en biodiversiteit. Met gasten in de studio, telefonische interviews en de laatste inzichten uit wetenschap in vogelvlucht. Impact Radio wordt gepresenteerd door Glenn van der Burg. Het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen is mediapartner van Impact Radio verzorgt in de maandelijkse uitzending de rubriek ‘Impact Update’ waarbij Folkert van der Molen een overzicht geeft van actueel nieuws op het gebied van duurzaamheid/MVO en bedrijfsleven.

De uitzendingen:

 

Maandelijkse uitzendingen

Juni 2019

In deze aflevering van Impact: Carly Relou en Annette van Waning van Impact Centre Erasmus over de aanpak van Impact. Ook is Rogier Joosten, ontwikkelaar van gebouwen en gebieden bij Studio R. over de ontwikkeling van The Greenhouse in Utrecht in de studio. Tot slotte is ook Iris van de Akker van ABN AMRO te gast. We praten met haar over PaaS ofwel Product as a Service.

Mei 2019

Deze keer staat centraal: de Management Scope Corporate Impact Index. Welke onderneming heeft de grootste maatschappelijke impact van Nederland? De Management Scope Corporate Impact Index speelt in op de verschuiving naar een langetermijnvisie op maatschappelijke waardecreatie. Maar, waarom is er opnieuw een nieuwe index nodig? Hoe wordt er gemeten? Wat willen de initiatiefnemers bereiken? In de studio Karen Maas en Jacqueline Scheidsbach van het Impact Centre Erasmus. We bellen ook nog met Philip Willems, hoofdredacteur van Management Scope en Hans Nooter, senior adviseur MVO bij Alliander.

April 2019

In deze eerste aflevering zijn professor Karen Maas, Academic Director van het Impact Centre Erasmus en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability aan de Open Universiteit, en Annette van Waning van Impact Centre Erasmus te gast. We zijn bijzonder blij met het Impact Centre Erasmus als partner van dit programma, zodat we de kennis van het centrum en de praktijkcases kunnen delen.

Interviews MVO-/duurzaamheidsmanagers

Interview Carola Wijdoogen, voormalig directeur Duurzaam ondernemen bij NS

 

 

 

 

Interview Stephanie Mathas, MVO Manager RAI Amsterdam

 

 

 

 

 

Interview Koen Eising, CSR Director bij Alliander