Hoe zorgt jouw organisatie voor impact? Wat betekenen jullie voor de samenleving? Bedrijven en organisaties hebben de kracht om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Sterker nog het zijn de businessmodellen van de toekomst. We vragen voorbeeldige organisaties en experts naar hun inzichten uit de wetenschap en de praktijk. Hoe gaan zij om met de Sustainable Development Goals, de spanning tussen lange en korte termijn resultaten, tussen people, planet en profit? Welkom bij Impact. Het programma over MVO, Duurzaamheid, Circulaire Economie en natuurlijk Impact met Glenn van der Burg.

We starten een nieuwe estafette van programma’s binnen Impact Radio waarin we in gesprek gaan met MVO-/duurzaamheidsmanagers van organisaties. Waar ligt hun prioriteit? Waar zijn zij trots op? Welke rol spelen zij in de organisatie? En hoe zien zij hun vakgebied ontwikkelen?

In deze aflevering van Impact Radio gaan we in gesprek met Koen Eising, CSR Director bij Alliander. De grootste Netbeheerder voor stroom en gas in Nederland. Met 7.000 medewerkers zorgt Alliander voor 3,2 miljoen elektriciteits- en 2,5 miljoen gasaansluitingen. En gas wordt getransporteerd door 35.000 kilometer gasleiding en de stroom door 85.000 kilometer kabel.