De klimaatcrisis, energiecrisis, grondstoffencrisis en stikstofcrisis vragen allemaal om een fundamentele verandering naar een nieuw systeem. De bouw- en infrasector is verantwoordelijk voor 50% van het grondstoffenverbruik, 40% van het energieverbruik en 35% van de CO2-uitstoot en speelt daarom dus een belangrijke rol in deze transities met enorme uitdagingen.

Onlangs lanceerde bouwbedrijf Dura Vermeer een ambitieus plan om haar CO2 uitstoot in 2030 met 50% te verminderen en in 2050 tot bijna nul te reduceren. Wat zijn de vraagstukken in de sector? Hoe verduurzaam je zo’n traditionele sector en hoe gaat Dura Vermeer dat aanpakken?

Voor antwoorden op deze en andere vragen nodigde Glenn van der Burg drie experts uit in een uitzending van Impact Radio: Lucas Simons, directeur van NewForesight en co-auteur van het boek ‘Changing the game’; Wendeline Besier, programma directeur duurzaamheid bij Dura Vermeer Divisie Infra; en Lizzy Butink, manager duurzaamheid bij Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed.