Webinar – De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie

Wanneer

23/03/2023    
16:00 - 17:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar - De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie

Het belang van ESG (Environmental, Social, Governance) rapportage en verificatie neemt steeds meer toe, aangezien bedrijven zich inzetten voor duurzame praktijken en verantwoorde bedrijfsvoering. Om de prestaties op ESG-gebied op een robuuste manier te laten zien, is onafhankelijke verificatie van cruciaal belang om de geloofwaardigheid bij belanghebbenden te vergroten.

In het engelstalig webinar “De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie” delen LRQA- experts, Heather Moore en Olga Rivas, hun inzichten en ervaringen met verificatie in een breed scala aan sectoren. Het webinar behandelt onderwerpen zoals de verschillende niveaus van assurance die beschikbaar zijn, de aanpak van scope 3 emissies, wettelijke vereisten en best practices voor rapportage.

Een van de belangrijkste voordelen van ESG-verificatie is dat het bedrijven in staat stelt om beschuldigingen van greenwashing te vermijden. Greenwashing verwijst naar het verschijnsel waarbij bedrijven zich ten onrechte voordoen als duurzaam, terwijl ze in werkelijkheid weinig doen om duurzaamheid te bevorderen. Verificatie biedt een mechanisme om de prestaties van bedrijven op ESG-gebied onafhankelijk te controleren, wat belanghebbenden meer vertrouwen geeft in de claims van het bedrijf.

Het webinar benadrukt ook het belang van rapportage op basis van duidelijke KPI’s en normen. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde meetmethoden en rapportagepraktijken, kunnen bedrijven hun prestaties beter vergelijken en benchmarken ten opzichte van hun concurrenten. Dit kan op zijn beurt helpen om best practices te identificeren en duurzaamheidsinitiatieven in de supply chain te bevorderen.

Het evenement biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een live Q&A sessie met de experts, waarbij deelnemers de kans krijgen om hun specifieke vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in de praktische aspecten van ESG-verificatie.

Olga Rivas over het webinar: In het kort, het webinar “De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie” biedt waardevolle inzichten en advies over hoe bedrijven hun duurzaamheidsprestaties op een robuuste en geloofwaardige manier kunnen communiceren en verifiëren. Het biedt een uitstekende gelegenheid voor bedrijfsleiders en professionals op het gebied van duurzaamheid om hun kennis te vergroten en best practices te delen.

De belangrijkste gespreksonderwerpen zijn onder meer:

  • De meest voorkomende vragen rond verificatie
  • De verschillen tussen de verificatie van productclaims en organisatorische resultaten
  • Hoe kunt u beschuldigingen van greenwashing vermijden?
  • U krijgt ook de kans om deel te nemen aan een live Q&A sessie met onze deskundigen.

Sprekers:

  • Heather Moore, Supply Chain Technical Director voor Duurzaamheid bij LRQA
  • Olga Rivas, ESG Cluster Technical Manager bij LRQA

Kan je niet aanwezig zijn bij het webinar? Geen zorgen, registreer u gerust, want deelnemers krijgen nadien de mogelijkheid om alles terug te kijken.

Gratis registreren

Kaart wordt geladen...