Workshop Ethische besluitvorming

Wanneer

29/07/2024    
13:00 - 16:00

Waar

Vondelparc
Vondellaan 2, Utrecht, Utrecht, 3512VE
Vondelparc
Workshop Ethische besluitvorming

In deze 3 uur durende workshop van Faculty of Skills leer je ethiek te herkennen op de werkvloer, ga je leren een ethisch besluit te nemen en leer je jouw morele kompas te volgen.

Schrijf je in via deze link!

De workshops worden gegeven op 10 juli, 29 juli en 9 september.

Inhoud van de workshop

Waar doe je goed aan als je baas je verplicht het CSRD-rapport rooskleuriger op te stellen dan jij realistisch vindt? Of wat doe je als een belangrijk duurzaamheidsinitiatief kan leiden tot een negatieve impact op de lokale gemeenschap? Of, onder welke voorwaarden is het geoorloofd iets achter te houden voor aandeelhouders?

Hoe neem je over deze ethische dilemma’s een weloverwogen besluit?

Jouw morele kompas kan je helpen jezelf en anderen te overtuigen om het goede te (blijven) doen. In de workshop ethische besluitvorming ga je met actuele en praktische dilemma’s aan de slag. Ook leer je aan de hand van een stappenmethode onderliggende waarden op tafel te krijgen, om zo tot een gedegen ethisch besluit te komen.

Werkvorm

Wij doen niet aan saaie zaaltjes met tl-licht en vuistdikke theoriemappen. Wij geloven dat je veel meer leert door te doen. Dus bij ons mag jij aan het werk. We beloven actie, oefeningen en creatieve werkvormen, met inspirerende trainers die garant staan voor een veilig en optimaal leerklimaat voor de hele groep.

Doelgroep

Voor duurzaamheidsprofessionals en/of mensen die willen bijdragen aan de duurzame transitie.

Over Faculty of Skills

Faculty of Skills richt zich op leiders en professionals die werken aan de duurzame transitie. Daar hebben we een belangrijke reden voor. Omdat we in alles wat we vandaag doen, werken aan de toekomst, willen we ook met ons werk bijdragen aan de meest uitdagende transitie van de komende decennia: een duurzame relatie met onze leefwereld. Uitdagende veranderingen vragen om samenwerking, overtuigingskracht en sterke communicatietechnieken. In onze programma’s ontwikkel je dan ook jouw impact skills. Verwacht dus geen inhoudelijke behandeling van de CSRD of het meest recente IPCC-rapport. Wel ontwikkel je de benodigde vaardigheden om effectieve verandering teweeg te brengen en heb je een veilige ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Met ons trainingsaanbod helpen wij leiders in het zadel, geven we kartrekkers de teugels in handen en laten we veranderaars het hoogste lied zingen. De meest voorkomende reactie na een sessie bij ons? “Inspirerend, het was allesbehalve saai en ik heb er morgen écht wat aan.”

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1!

 

Ben je enthousiast over de workshop? Klik hier om je in te schrijven.

Kaart wordt geladen...