Workshop Omgaan met Weerstand

Wanneer

29/07/2024    
09:00 - 12:00

Waar

Vondelparc
Vondellaan 2, Utrecht, Utrecht, 3512VE
Vondelparc
Workshop Omgaan met Weerstand

In deze 3 uur durende workshop van Faculty of Skills ga je leren effectief om te gaan met weerstand. Je leert verschillende soorten weerstand herkennen en gaat oefenen met het toepassen van het BADSOC-model, op basis van jouw eigen casus!

Schrijf je in via deze link!

De workshops worden gegeven op: 29 juli en 9 september.

Inhoud van de workshop

Heb je net een uitgebreid plan toegelicht om over te stappen op hernieuwbare energie, krijg je een hoop gezucht en gesteun voor je kiezen. Of, na jouw presentatie over de voordelen van een circulaire economie, komen ze met allemaal bezwaren over de verstoring van de bestaande productieketens. Of, de focus op kortetermijnwinsten zorgt ervoor dat jouw enthousiaste toelichting over de langetermijnvoordelen van duurzame investeringen meteen van tafel lijkt te worden geveegd.

Deze module is helemaal gericht op het omgaan met weerstand. Want één ding is zeker: verandering roept hoe dan ook weerstand op. Dit kan zorgen voor frustratie en daardoor misschien zelfs demotiverend zijn. Lichtpuntje: deze module gaat jou helpen de weerstand om te buigen. Door effectief met weerstand om te gaan, zul je merken dat je nader tot elkaar komt en dat scheelt aan beide kanten een hoop frustratie.

Werkvorm

Wij doen niet aan saaie zaaltjes met tl-licht en vuistdikke theoriemappen. Wij geloven dat je veel meer leert door te doen. Dus bij ons mag jij aan het werk. We beloven actie, oefeningen en creatieve werkvormen, met inspirerende trainers die garant staan voor een veilig en optimaal leerklimaat voor de hele groep.

Doelgroep

Voor duurzaamheidsprofessionals en/of mensen die willen bijdragen aan de duurzame transitie.

Over Faculty of Skills

Faculty of Skills richt zich op leiders en professionals die werken aan de duurzame transitie. Daar hebben we een belangrijke reden voor. Omdat we in alles wat we vandaag doen, werken aan de toekomst, willen we ook met ons werk bijdragen aan de meest uitdagende transitie van de komende decennia: een duurzame relatie met onze leefwereld. Uitdagende veranderingen vragen om samenwerking, overtuigingskracht en sterke communicatietechnieken. In onze programma’s ontwikkel je dan ook jouw impact skills. Verwacht dus geen inhoudelijke behandeling van de CSRD of het meest recente IPCC-rapport. Wel ontwikkel je de benodigde vaardigheden om effectieve verandering teweeg te brengen en heb je een veilige ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Met ons trainingsaanbod helpen wij leiders in het zadel, geven we kartrekkers de teugels in handen en laten we veranderaars het hoogste lied zingen. De meest voorkomende reactie na een sessie bij ons? “Inspirerend, het was allesbehalve saai en ik heb er morgen écht wat aan.”

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1!!

Inschrijven

Ben je enthousiast over deze workshop? Klik hier om je in te schrijven.

Kaart wordt geladen...