Voedselverkiezingsdebat

Wanneer

23/02/2021    
15:30 - 17:00

Waar

Livestream
Online, Online
Voedselverkiezingsdebat

Graag nodigen CBL, FNLI en LTO Nederland u uit voor het Voedselverkiezingsdebat op dinsdag 23 februari. Wat zijn de uitdagingen van de voedselketen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid? Hoe wordt de economische rol en de (internationale) concurrentiepositie van de agrifoodsector behouden en versterkt? Huidige en kandidaat Tweede Kamerleden zullen hierover in debat gaan vanuit Nieuwspoort. U kunt het debat online volgen via een livestream.

Hoe kijken de politieke partijen naar voedsel, van boer tot bord? 2020 heeft duidelijk gemaakt dat de voedselketen een vitaal en stabiel onderdeel is van Nederland. Boeren, voedselverwerkers en supermarkten zorgen er samen voor dat Nederland ook tijdens de coronacrisis toegang heeft tot veilig, duurzaam, gezond, betaalbaar en lekker voedsel. Tegelijkertijd ziet de keten uitdagingen voor de toekomst. In de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen zijn talrijke voorstellen opgenomen om het huidige systeem van voedselproductie en -consumptie bij te sturen. Wat kunnen de verschillende partijen in de agrifoodsector doen om de consument meer te stimuleren en te helpen om bijvoorbeeld gezonder of duurzamer te eten? Genoeg redenen om daarover in gesprek te gaan.

De volgende (kandidaat) Tweede Kamerleden zullen aan het debat deelnemen: Jan Klink (VVD), Eline Vedder (CDA), Jeanet van der Laan (D66), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP), Joris Thijssen (PvdA), Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie), Frank Wassenberg (PvdD), Roelof Bisschop (SGP), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Caroline van der Plas (BBB). Het debat wordt gemodereerd door Daniël Schut en georganiseerd vanuit ‘Perscentrum Nieuwspoort’.

Aanmelden

Kaart wordt geladen...