Partnernieuws FairClimateFund

FairClimateFund werkt al tien jaar op het gebied van klimaatstrategieën, CO₂-voetafdrukken, CO₂-reductie en compensatieprojecten. Wij werken samen met u aan passende oplossingen om de impact op klimaat en mens te minimaliseren en houden hierbij rekening met de uitgangspunten van het klimaatakkoord van Parijs en de Science Based Targets. Wij streven samen met u naar een eerlijk verhaal. Degenen met de grootste CO₂-voetafdruk investeren in CO₂-reductie projecten met een grote sociale impact die voldoen aan de eisen van de Gold Standard en de Fairtrade Climate Standard.

Wilt u uw organisatie, product of dienst CO₂-neutraal maken dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen met het in kaart brengen van de CO₂-voetafdruk van uw organisatie tot en met de hele productieketen. Vervolgens kijken we met u naar haalbare oplossingen voor CO₂-reductie. Voor de eventuele resterende CO₂-uitstoot kunnen wij met een kwalitatief goede projectkeuze voor CO₂-compensatie zorgen voor positieve impact voor uw bedrijf én voor kwetsbare gemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Wilt u graag een eigen klimaatproject opzetten? FairClimateFund ontwikkelt ook kleinere en op maat vormgegeven klimaatprojecten voor klanten. We organiseren deze CO₂-reductie projecten van A tot Z: van projectontwerp tot en met projectregistratie, -certificering en – monitoring volgens de voorwaarden van het CDM, Gold Standard en de Fairtrade Climate Standard.

FairClimateFund kenmerkt zich door een laagdrempelige en transparante werkwijze. Onze innovatieve, maar bovenal eerlijke oplossingen helpen om iedere keer tot een langdurige samenwerking te komen. FairClimateFund is Fairtrade gecertificeerd en lid van de B Corp-community.