FairClimateFund heeft de B Corp-certificering behaald van de non-profit B Lab. Hiermee is FairClimateFund 1 van de 1000 Europese B Corps.

B Lab is een non-profit netwerk met als missie: Het veranderen van de wereldeconomie ten behoeve van alle mensen en de planeet. Het netwerk van 5845 bedrijven is verspreid over 85 landen.

Om de B Corp certificering te halen heeft B Lab een B Impact Assessment ontwikkeld met vragen over de praktijken en outputs van bedrijven in vijf categorieën: governance, werknemers, gemeenschap, het milieu en klanten. De antwoorden vormen de basis voor een B Corp Impact Score. Bij een score van 80 punten is een bedrijf gekwalificeerd als B Corp. FairClimateFund heeft hier 120 punten op behaald. En scoort hiermee ruim boven het gevraagde aantal. B Lab stelt als doel voor alle B Corps om deze score te blijven verbeteren.

Voor FairClimateFund is dan ook het hoogste doel om impact met onze bedrijfsactiviteiten te maken. Ze doen dit door bedrijven te inspireren om te werken aan een beter klimaat. Door hen te helpen met hun klimaatstrategie van A tot Z. Het meten van hun CO2-voetafdruk, het vaststellen van reductiedoelen, en hun investeringen in Gold Standard en/of Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten die ten goede komen aan mensen in kwetsbare regio’s.

Daarnaast hebben de projecten van FairClimateFund een geïntegreerde aanpak. De projecten komen ten goede aan de gemeenschappen met wie we samenwerken; gemeenschappen ervaren levensverbeteringen zoals een gezonder leven, tijdbesparing en meer inkomen. De projecten zorgen ook voor een verbetering van het klimaat met de CO2 die ze verminderen door schoon koken en het planten van bomen. Door deze tweedelige aanpak certificeert FairClimateFund zich als B Corp.

Voor meer informatie over de certificering:
https://www.bcorporation.net/en-us/find-a-b-corp/company/fair-climate-fund