Het Noors/Zwitserse sportswearmerk Odlo heeft in de laatste Brand Check Performance van de Fair Wear Foundation opnieuw de status van ‘leider’ toegekend gekregen. De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet om de arbeidsvoorwaarden voor werknemers in kledingfabrieken te verbeteren.

Odlo werd voor het derde opeenvolgende jaar tot leider uitgeroepen. De Fair Wear Foundation kent de leiderschapsstatus toe aan ‘aangesloten bedrijven die uitzonderlijk werk verrichten op een geavanceerd niveau, en best practices tonen op complexe gebieden, zoals leefbare lonen en vrijheid van vereniging’.

De Fair Wear Foundation is van mening dat Odlo de leiderschapsstatus waard is ‘omwille van zijn langdurige relaties met leveranciers, nauw toezicht, stelsels van zorgvuldigheidseisen en productieplanning die bijdraagt aan een systeem van redelijke werktijden enerzijds, en de vooruitgang die Odlo en verschillende leveranciers hebben geboekt om het aantal overuren te verminderen anderzijds’.

Odlo is sinds 2008 een leidinggevend lid van de Fair Wear Foundation en is er trots op dat respect voor het milieu en de werknemers deel uitmaakt van zijn DNA – ongeacht of deze werknemers bij de productieleveranciers, in de eigen fabrieken of in de verkoop- of marketingafdeling van het hoofdkwartier zijn tewerkgesteld.

“We zijn er trots op om te zien dat onze inspanningen worden geprezen”, zegt Christophe Bézu, CEO van Odlo. “We helpen en ondersteunen onze leveranciers om strenge maatschappelijke en milieustandaarden te respecteren. We weten maar al te goed dat een grote verandering met kleine stapjes begint. Onze kernwaarden zijn verantwoordelijkheid, actie en transparantie. We willen die waarden ook delen met onze werknemers, partners en leveranciers. De Fair Wear Foundation helpt ons om onze processen en de arbeidsomstandigheden wereldwijd te verbeteren.”

Odlo’s fabrieken zijn gevestigd in Roemenië en Portugal. Het merk publiceert elk jaar zijn duurzaamheidsverslag en deelt het online met ngo’s, consumenten en werknemers.