Webinar “MVI in de Praktijk: ketenverantwoordelijkheid toepassen in aanbestedingen”

Wanneer

22/04/2021    
10:00 - 11:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar "MVI in de Praktijk: ketenverantwoordelijkheid toepassen in aanbestedingen"

Fairtrade Nederland schreef samen met CNV Internationaal, Electronics Watch, Fair Wear Foundation, FNV, FSC en MVO Nederland een handige brochure over ketenverantwoordelijkheid in aanbestedingen. Zo willen we alle (publieke) organisaties, gemeenten en andere openbare lichamen ondersteunen bij duurzame inkoop. Samen kunnen we verantwoorde en duurzame aanbestedingen voor producten en diensten uit risicolanden bevorderen.

Om duurzaam inkopen te stimuleren heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Nationaal Plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) 2021-2025 gepubliceerd. Onderdeel hiervan zijn de Internationale Sociale Voorwaarden (ISV), ook wel ketenverantwoordelijkheid genoemd.

Met name in de zogeheten risicolanden, gaat er nog steeds veel mis op het gebied van mensenrechten. Als aanbestedende partij, (publieke) inkoper, duurzaamheids- of aanbestedingsadviseur of gemeenteraadslid kan ook jij daar (in)direct verandering in teweeg brengen en bijdragen aan positieve impact en aan de SDG’s.

In de brochure: “Inkopen met respect voor mensenrechten, zo kan het ook! vind je informatie over ketenverantwoordelijkheid, tips, ‘best practices’ en een praktisch stappenplan voor maatschappelijk verantwoord inkopen uit risicolanden.

Om hier dieper op in te gaan organiseert Fairtrade Nederland op 22 april een webinar

Geef je op via deze link.

 Na registratie ontvang je een bevestiging van de aanmelding. Voorafgaand aan de webinar sturen we meer informatie over de agenda.

Kaart wordt geladen...