Webinar: Access to Remedy: Enabling Remedy Through Back-up Grievance Mechanisms

Wanneer

14/03/2023    
10:00 - 11:30

Waar

Online webinar
Webinar: Access to Remedy: Enabling Remedy Through Back-up Grievance Mechanisms

De SER en het Duitse Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) hebben het genoegen je uit te nodigen op 14 maart 2023 van 10:00-11:30 CET voor een webinar over Access to Remedy: Enabling Remedy Through Back-up Grievance Mechanisms (in het Engels).

Toegang tot herstel is een essentieel onderdeel van het due diligence-proces van een bedrijf. Wanneer de activiteiten van een bedrijf mensenrechtenschendingen hebben veroorzaakt of ertoe hebben bijgedragen, vereisen internationale kaders dat bedrijven zorgen voor of bijdragen aan herstel. In de praktijk kan effectief herstel echter een uitdaging zijn, aangezien moderne toeleveringsketens complex zijn, uit meerdere lagen bestaan en zich over de hele wereld uitstrekken.

Dit webinar, het eerste in een reeks van 4 webinars, is bedoeld om de praktische vaardigheden te ontwikkelen die bedrijven nodig hebben om te begrijpen hoe effectief herstel in toeleveringsketens eruit kan zien, hoe bedrijven zich het meest efficiënt kunnen voorbereiden om te voldoen aan de groeiende wettelijke en maatschappelijke verwachtingen en, er tegelijkertijd voor zorgen dat de stemmen van rechthebbenden in het veld effectief worden gehoord en in aanmerking worden genomen. Na het webinar beschikken bedrijven over essentiële kennis en vaardigheden die nodig zijn om de eerste stappen hierin te zetten.

Het webinar staat open voor bedrijven, uit alle sectoren, ongeacht hun grootte, en voor iedereen die meer wil weten over het succesvol verhelpen van klachten via klachtenmechanismen.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...