Themabijeenkomst: “Eerlijk zakendoen: vanuit de OESO-richtlijnen werken aan de SDG’s”

Wanneer

04/10/2017    
14:00 - 17:30

Waar

Malietoren (VNO-NCW)
Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag
Malietoren (VNO-NCW)
Themabijeenkomst: "Eerlijk zakendoen: vanuit de OESO-richtlijnen werken aan de SDG's"

Op woensdagmiddag 4 oktober 2017, organiseert het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen (NCP), een themabijeenkomst over de relatie tussen de OESO-richtlijnen en de Sustainable Development Goals: hoe kunnen bedrijven met de OESO-richtlijnen bijdragen aan het realiseren van de SDG’s?

Het realiseren van eerlijk werk en werken aan een schoner milieu: dit zijn enkele van de Sustainable Development Goals van de VN, waar sinds een paar jaar volop aandacht voor is. Het zijn ook de thema’s van de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Veel bedrijven stellen terecht de vraag hoe de OESO-richtlijnen en de SDG’s met elkaar verbonden zijn.

Op woensdagmiddag 4 oktober 2017 organiseert het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen (NCP) daarom een themabijeenkomst over de relatie tussen de OESO-richtlijnen en de SDG’s vanuit verschillende invalshoeken.

Juist door de OESO-richtlijnen na te leven en het daarbij horende due diligence proces goed te doorlopen, zetten bedrijven een grote stap naar de SDG’s. Daarmee dragen bedrijven bijvoorbeeld bij aan verantwoorde arbeidsomstandigheden in hun productieketen en het terugdringen van klimaatverandering: onderwerpen die ook centraal staan in de SDG’s.

Het programma van de middag biedt inzicht in de samenhang tussen de SDG’s en de OESO-richtlijnen en bedrijven vertellen hoe ze dit in de praktijk brengen.

Programma (onder voorbehoud)

14:00 Inloop en registratie met koffie en thee
14:30 Opening door de voorzitter van het NCP: Lodewijk de Waal
Eerlijk zakendoen: vanuit de OESO-richtlijnen werken aan de SDG’s met dagvoorzitter Natasja van den Berg

In het plenaire deel spreken:

  • Alexandra van Selm, programmadirecteur internationaal MVO bij de SER, over de link tussen de OESO-richtlijnen en de SDG’s
  • Cihan Ugural, campagneleider bij FNV Schiphol, over eerlijk werk en hoe dit verankerd is in de OESO-richtlijnen en de SDG’s
15:45 Korte pauze
16:00

 

In deelsessies vertellen twee bedrijven hoe zij dit in de praktijk brengen:

  • KPN (Brechtje Spoorenberg, MVO-manager) met focus op Milieu (OESO-richtlijn #6) en Climate Action (SDG #13)
  • Het tweede bedrijf wordt op korte termijn bekend gemaakt
17:00 Gelegenheid tot netwerken tijdens de borrel

Meld u aan voor deze middag

Kaart wordt geladen...