Nacht van de Circulaire Economie

Wanneer

05/10/2017    
20:00 - 22:30

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam, 1019 HC
Pakhuis de Zwijger
Nacht van de Circulaire Economie

Het Planbureau voor de Leefomgeving organiseert op 5 oktober 2017 de Nacht van de Circulaire Economie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

In een avondvullend programma schetst het PBL op welke wijze we de draai kunnen maken van een lineaire naar een circulaire economie. Hoe kunnen we het innovatieproces versnellen en op welke wijze kan de transitie naar een circulaire economie naar een meer systemisch niveau worden gebracht? Het programma is afgestemd op professionals, beleidsmakers en vernieuwende ondernemers.

Programma

Na de keynote van PBL-directeur Hans Mommaas gaat moderator Donatello Piras in gesprek met het publiek aan de hand van presentaties van Jos Nijhuis (president-directeur Schiphol) en Bob Hutten (directeur van de Verspillingsfabriek). Wat kan de markt doen en waar ligt er een taak voor de overheid? Hoe kan beleid richting geven aan de dynamiek en initiatieven binnen de samenleving?

Maarten Camps (SG ministerie EZ) en Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam) gaan onder meer in op de rol van de overheid.

De avond wordt afgesloten door de Vlaamse poppenspeler Armand.

Het programma duurt van 20.00 uur (19.30 uur inloop) tot ongeveer 22.30 uur. Aansluitend is er borrel en muziek.

Aanmelden

De toegang is gratis, vooraf aanmelden is echter verplicht.

Kaart wordt geladen...