Start online cursus ‘Introductie ESG en klimaatverandering’

Wanneer

11/05/2023    
09:00 - 12:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Start online cursus 'Introductie ESG en klimaatverandering'

De basis van ESG en klimaatverandering begrijpen

Tegenwoordig hebben duurzaamheidskwesties een steeds grotere impact op bedrijven, investeerders, consumenten, werknemers en overheden. ESG, en voornamelijk klimaatverandering, staan hoog op de agenda van veel organisaties. Hoe gaan we om met de gevolgen van klimaatverandering, milieuvraagstukken of ongelijkheid? Welke kansen en risico’s zien we? Wat kunnen u en uw organisatie doen?

Deze cursus biedt u een basisbegrip van ESG, een overzicht van de klimaatuitdagingen en -risico’s en hoe een organisatie kan bijdragen aan het verminderen van deze risico’s.

Inhoud van de cursus

Deze cursus biedt een algemene inleiding tot ESG, waarbij we zowel de ecologische, sociale als governance componenten behandelen. Omdat veel bedrijven tegenwoordig focussen op klimaatverandering gaat deze training dieper in op de onderdelen van het klimaatsysteem, de gevolgen van klimaatverandering voor organisaties, de verschillende typen klimaatrisico’s en ontwikkelingen in de regelgeving die de urgentie van ESG en de maatregelen tegen klimaatverandering vergroten.

Na afloop van deze cursus:

  1. begrijpt u de basiselementen van ESG;
  2. weet u meer over de achtergrond en de gevolgen van klimaatverandering;
  3. heeft u een beter beeld van hoe u de bijdrage van uw organisatie aan klimaatverandering kunt verminderen en de risico’s van klimaatverandering kunt beheersen;
  4. heeft u een basiskennis van (ontwikkelingen in) de ESG-regelgeving en hoe u kunt rapporteren in lijn met deze regelgeving.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor professionals in alle sectoren die zich sinds kort bezighouden met ESG en op zoek zijn naar meer inzicht in klimaatverandering, klimaatrisico’s en klimaat gerelateerde regelgeving.

Deze cursus is voor u als u:

  • Uw kennis wil vergroten over ESG en specifiek over de uitdagingen en risico’s van klimaatverandering;
  • Uw inzicht wil vergroten in hoe klimaat- en (andere) milieurisico’s en regelgeving verschillende organisaties beïnvloeden;
  • Wil leren welke acties u kunt ondernemen om een klimaatbestendige organisatie te bouwen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit interactieve e-learnings en drie virtuele sessies onder leiding van een trainer. De cursus is verspreid over twee maanden.

Voorbereiding: Voorafgaand aan elke sessie ontvangt u toegang tot ons leerplatform. Hierop kunt u in uw eigen tijd de e-learnings doorlopen over de onderwerpen die tijdens die sessie worden besproken. Wij adviseren u de modules voor elke sessie te doorlopen, zodat u optimaal kunt deelnemen tijdens de virtuele sessies. U besteedt gemiddeld 1,5 tot 2,5 uur aan drie tot vier e-learnings als voorwerk voor elke gefaciliteerde virtuele sessie.

Virtuele sessies: Tijdens de drie uur durende virtuele sessies gaat de trainer dieper in op de onderwerpen, kunt u vragen stellen en deelnemen aan praktische opdrachten en discussies met uw mededeelnemers.

De cursus wordt aangeboden in het Engels.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...