Kennissessie ‘De sociale component van ESG’

Wanneer

23/03/2023    
16:00 - 18:00

Waar

PwC Utrecht
Newtonlaan 205, Utrecht, 3584 BH
PwC Utrecht
Kennissessie 'De sociale component van ESG'

PwC en NVP (Netwerk voor HR-Professionals) organiseren samen een kennisevent rond het thema van ‘De Social component van ESG’.

Hoewel het thema ESG (Environmental, Social & Governance) reeds lang bestaat, krijgt dit steeds meer bekendheid en tractie. Tenslotte gaat ESG over hoe ondernemingen zich meer richten op duurzame groei rond ‘Environment, Governance & Social’. Iets waar ook vanuit stakeholder-, workforce- en maatschappelijk perspectief steeds meer vraag naar is,

Dit komt mede door recente wet-en regelgeving waar de verslaglegging in het jaarverslag rond het sociale handelen met eigen medewerkers, die van toeleveranciers en de gemeenschap moet worden vastgelegd. Hier komen onder meer thema’s als gelijke beloning, gelijke kansen, diversiteit & inclusie alsmede werk-privé balans aan de orde. Ook de medewerkers en consumenten vragen steeds meer om een organisatie die positieve actie onderneemt rond bovenstaande sociale thema’s.

Voor organisaties is het dus van belang om zowel de harde als de zachte kant van het social aspect goed te adresseren en te borgen in the way of working. Samen met PwC willen we jullie daarom graag uitnodigen om dit thema te verkennen in een kennissessie bij PwC op kantoor in Utrecht.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 16:00 – Welkomstwoord door Richard Kraan van PwC Utrecht
 • 16:15 – Wet- en regelgeving rond de sociale pilaar vanuit de EU die per 2023 ingaat en wat dat betekent voor ondernemingen
  (Yvette van Gemerden – Partner Legal People in ESG)
 • 16:45 – Hoe dragen purpose en waarden bij aan een goed ESG beleid en hoe maak je de koppeling naar de strategie?
  (Wendy van Tol – Partner Advisory Lead ESG)
 • 17:15 – De data kant van de sociale pilar met als voorbeeld ‘Equal Pay’ en hoe je deze inzichten enerzijds verbindt aan rapportages voor wet- en regelgeving, en anderzijds de impact op HR beleid (en praktijk) die D&I ambities ondersteunt
  (Steven Hölscher – Manager People Insights)
 • 17:45 – Q&A
 • 18:00 –  Borrel

Om alvast grip te krijgen om welke uitdagingen en vragen precies leven bij de NVP gemeenschap sturen we je een week voorafgaand de sessie een survey om in te vullen.

Kosten
Deelname voor deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 10,00. De bijdrage wordt gedoneerd aan GIRO 555.

Doelgroep
C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors
Kaart wordt geladen...