Start Module ‘Toekomstgericht ondernemen, duurzaamheid in de praktijk’ – MBA Public & Private

Wanneer

23/09/2020    
09:00 - 17:00

Waar

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25, Breukelen, 3621 BG
Start Module 'Toekomstgericht ondernemen, duurzaamheid in de praktijk'  - MBA Public & Private

De roep om verder te verduurzamen is krachtiger dan ooit te voren. Huidige dominante praktijken van productie en consumptie hebben immers veel negatieve neveneffecten zoals sociale ongelijkheid, uitputting van natuurlijke bronnen en klimaatverandering. Kleine aanpassingen in het heersende systeem lijken onvoldoende effect te hebben om dergelijke gevolgen onder controle te krijgen.

Duurzame ontwikkeling vraagt om radicale systeeminnovaties waarmee bestaande praktijken en principes fundamenteel anders georganiseerd worden. Gezien de complexiteit geldt dat zelfs de grootste organisaties te klein zijn om de duurzaamheidsuitdagingen alleen aan te gaan.

De insteek van de module Toekomstgericht ondernemen, duurzaamheid in de praktijk is om op institutioneelorganisatie en individueel niveau te onderzoeken hoe we sector-overstijgend oplossingen kunnen vinden voor de duurzaamheidsuitdagingen.

Wat levert het je op?

  • Handvatten met betrekking tot het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie en het initiëren, stimuleren en versnellen van duurzame transities
  • Inzicht in de manier waarop managers en professionals kunnen omgaan met verandering, innovatie en dilemma’s door te gaan staan voor gemeenschappelijke belangen (Stewardship)
  • Inzicht in de relevantie van duurzaamheidsuitdagingen voor de eigen organisatie, waarbij geldt dat duurzame business ontwikkeling het uitgangspunt is van het bestaansrecht van de organisatie

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma, track Public & Private. De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Meer informatie

Kaart wordt geladen...