Start Executive opleiding ‘Duurzaamheidsmanager in de sport’

Wanneer

11/05/2023    
09:00 - 17:00

Waar

Kantoor More2Win
Stationsweg 26, Den Bosch, 5211 TW
Start Executive opleiding 'Duurzaamheidsmanager in de sport'

Duurzaamheid is een onderwerp dat niet meer weg te denken valt in de wereld. Het Klimaatakkoord van Parijs en de Europese Klimaatwet zijn belangrijke momenten geweest om ambities te zetten op het tegengaan van klimaatverandering. En niet onterecht, de gevolgen van klimaatverandering zijn nu al zichtbaar, ook in de sport. Iedereen kent wel voorbeelden van sportevenementen die niet door konden gaan vanwege extreem weer.

Wij zijn ervan overtuigd dat sport alles in zich heeft om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Tegelijkertijd valt er nog een wereld te winnen op dit vlak. Er is vaak nog een gebrek aan kennis, capaciteit en daadwerkelijke actie. Herken jij dit en vind jij ook dat de sport hiermee een gigantische kans onbenut laat en wil jij hier wel op inzetten? Wij bieden de eerste opleiding aan die sport en duurzaamheid combineert en laten zien hoe we samen de wereld van sport kunnen verduurzamen. Duik samen met ons in de wereld van CO2-voetafdruk modellen, de verschillende rollen van een duurzaamheidsmanager, de inspiratiekracht van sport op duurzaamheid en de commerciële kansen die duurzaamheid brengen.

Het is een kwestie van enkele jaren dat elke sportorganisatie een duurzaamheidsmanager/-team heeft om hier actief aan te werken. Bereid je voor op de toekomst!

De opleiding

In dit traject leiden we je op tot een professionele duurzaamheidsmanager in de sport. Je leert alles over de relatie tussen sport en klimaat, welke stappen je moet zetten om je eigen organisatie te verduurzamen en hoe je het platform van sport kunt inzetten als inspiratiebron voor een duurzamere wereld.

Waarom meedoen?

 • Je leert alles om dé duurzaamheidsmanager in de sport te worden. Dit wordt steeds meer verwacht binnen sportorganisaties en is daarmee een onmisbare skill in de toekomst.
 • Aan de slag met je eigen masterpiece: al tijdens de opleiding heb je de basis gelegd voor een plan van aanpak voor je eigen (toekomstige) organisatie.
 • Deze basis opent nieuwe commerciële kansen en hiermee bereid je tegelijkertijd je organisatie voor op de komende wet- en regelgeving
 • Met inspirerende sprekers, praktijkvoorbeelden en werkbezoeken aan internationale topsportevenementen
 • Je bouwt direct een netwerk op met voorlopers op het gebied van sport en duurzaamheid
 • Je hebt toegang tot een CO2-voetafdruk model waarmee je de CO2-uitstoot van jouw organisatie of evenement kunt meten
 • Na afronding ontvang je een officieel certificaat van de More2Win Sport Impact Academy

Doelgroep

De opleiding is opgezet voor professionals in de sportsector (of met ambities om te werken in de sport) die geloven dat sport en duurzaamheid een winnende combinatie is en op zoek zijn naar kennis en skills om hier effectief mee aan de slag te gaan binnen zijn of haar organisatie. Hierbij richten we ons op de bevlogen personen binnen sportbonden, gemeenten, provincies en overige sportorganisaties. Enige basiskennis van duurzaamheid is een pré. Denk aan kennis van het Klimaatakkoord, de Europese klimaatwet, wat de verschillende scopes inhouden, etc. Dit is echter niet verplicht. Het helpt je vooral om het maximale uit de opleiding te halen.

Praktische informatie

 • Start in mei 2023
 • 3 blokken van 3 collegedagen, verdeeld over een periode van 6 maanden (zie meer informatie onder kosten, locatie en data)
 • Zelfstudie: +/- 20 uur per maand
 • Maximaal 15 deelnemersWerken aan je eigen masterplan voor jouw organisatie
 • We werken met intervisie en een buddysysteem zodat jullie optimaal van elkaar kunnen leren, sparren over je masterplan etc.
 • Ons nieuwe kantoor in Den Bosch (vlakbij het station) is de uitvalsbasis. Daarnaast organiseren we inspirerende werkbezoeken.Gastcolleges van toonaangevende experts uit de sport- en duurzaamheidssector
 • Veel praktische voorbeelden en tips en tricks
 • 2 individuele coaching-sessies (naar wensen/behoefte) binnen je eigen organisatie om je echt op weg te helpen
 • Mogelijkheid om na de opleiding mee te doen in het alumni-programma van de More2Win Sport Impact Academy waarin we onder andere intervisiesessies aanbieden om van elkaar te blijven leren.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...