Online Deep Dive: Klimaatprojecten

Wanneer

12/09/2023    
10:00 - 11:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Online Deep Dive: Klimaatprojecten

Geheel emissieloos producten maken of diensten verlenen is helaas nog niet mogelijk. Het berekenen van je CO₂-emissies en het verkrijgen van inzicht hierin om vervolgens reductiedoelen te stellen en reductiemaatregelen door te voeren zijn de eerste stappen op weg naar duurzame transitie. Ook is er de mogelijkheid om voor je onvermijdbare emissies geverifieerde klimaatprojecten wereldwijd te ondersteunen.

In deze online Deep Dive geeft ClimatePartner je alle ins & outs over het financieren van klimaatprojecten en leggen we uit hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor de uitstoot van je bedrijf door te investeren in klimaatprojecten en hoe je dit kunt gebruiken naast ambitieuze reductiestrategieën. We laten je zien welke stappen komen kijken bij de totstandkoming en het certificeren van een klimaatproject en het belang van deze projecten als onderdeel van je klimaatstrategie.

Onderwerpen die we tijdens de online sessie behandelen:

  • Hoe de vrijwillige emissiemarkt werkt en hoe deze zich ontwikkelt
  • Voorbeelden van verschillende technologieën
  • Achtergrondkennis en vergelijking van internationale verificatienormen
  • Verschillen en voordelen van verschillende projecttypes
  • Voorbeelden van bedrijven die impact creëren door te investeren in projecten die nu emissies vermijden, verminderen of verwijderen.
  • Impact van lokale projecten en de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN.

Deelname is gratis en vrijblijvend. De ClimatePartner Online Academies en Deep Dives zijn over het algemeen gericht op bedrijven en niet op particulieren. Daarom vragen wij begrip voor het feit dat wij alleen inschrijvingen met een bedrijfsemailadres in behandeling kunnen nemen.

Je registratie wordt beoordeeld door ClimatePartner, na goedkeuring ontvang je een bevestigingsmail met de link om deel te nemen.

Aanmelden

Kaart wordt geladen...