Dutch Green Building Week 2023

Wanneer

09/10/2023 - 13/10/2023    
09:00 - 18:00

Waar


Dutch Green Building Week 2023

Dutch Green Building Council bestaat 15 jaar. Daarom pakken we groots uit tijdens deze editie van de Dutch Green Building Week met evenementen in het hele land en een spectaculair jubileumfeest speciaal voor alle DGBC-partners op 12 oktober. Deze week vindt plaats van 9 tot en met 13 oktober 2023. Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

Thema: Elke schakel telt

Vanuit het besef dat we elkaar nodig hebben om de gebouwde omgeving toekomstbestendig te maken, bundelden marktpartijen en gemeenten hun krachten en werd onze stichting in 2008 opgericht. In 15 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een sterk duurzaam netwerk van circa 380 DGBC-partners die samen de hele bouwketen vertegenwoordigen. Met dus één gezamenlijk doel: een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Elk idee, elke actie, elke oplossing, groot of klein, het draagt allemaal bij aan het geheel. Elke schakel telt om dat gezamenlijke doel te halen. Daarbij verweven we oplossingen voor meerdere maatschappelijke opgaven. Van Paris Proof tot circulair en van groen tot sociaal, voor het welzijn van mensen tot aan een betere leefomgeving voor dieren en planten.

Programma in 4 regio’s

DGBC bestaat voor en door partners. Dit zijn partijen uit de hele sector en alle regio’s. Daarom trekken we dit jaar het land in tijdens de Dutch Green Building Week. In 4 dagen gaan we naar 4 verschillende regio’s, waar we te gast zijn bij 4 van onze partners. Er is dus altijd een dag vol inspirerende evenementen bij jou in de buurt. Vanuit een duurzame hub in de regio starten we met een plenair programma, georganiseerd door DGBC. Daarna geven we het podium aan onze partners met subsessies bij de startlocatie en activiteiten in de hele regio. Een overzicht van de hublocaties en de partners.

Bezoek voorbeeldprojecten, ontdek samenwerkingen en innovaties, volg een rondleiding, workshop of lezing, het kan allemaal tijdens de DGBW regiodag. Op vrijdag komen we online samen en sluiten we de week af met bijeenkomsten die je vanuit het hele land kunt volgen. Wil je jouw eigen activiteit aanmelden? Dit kan tot maandag 11 september. Houd deze pagina in de gaten voor de verdere programmering!

Feest

We sluiten de vier regiodagen af met een spetterend feest voor alle DGBC-partners op donderdagavond 12 oktober in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Meer informatie en een uitnodiging volgt, maar zet deze datum alvast in je agenda!

Kaart niet beschikbaar