Afgelopen donderdag (15 november) heeft Schijvens de Corporate Fashion Award 2018 gewonnen met de circulaire collectie voor CSU. 

Circulariteit stond deze 10e editie centraal, daarom dat Schijvens haar volledig circulaire collectie van CSU heeft gepresenteerd aan de jury. Ook Etos is met haar wisselende circulaire collectie voorgesteld. Met deze mooie moderne collecties kan getoond worden dat duurzame kleding helemaal niet minder mooi hoeft te zijn dan niet recyclede kleding. Daarbij is het belangrijk dat medewerkers representatief kunnen werken.

Bedrijfskleding van PET-flessen

CSU en kledingleverancier Schijvens Corporate Fashion zijn ervan overtuigd dat de productie van bedrijfskleding duurzamer moet en zelfs helemaal circulair kan. Daarom wordt sinds dit najaar de complete CSU-bedrijfskledinglijn gemaakt van 100% gerecyclede grondstoffen: 50% bestaat uit gebruikte PET-flessen en 50% uit gebruikt textiel. Schijvens gebruikt de oude kleding van CSU als grondstof. Zelfs de knopen krijgen een tweede leven. De organisatie van de Corporate Fashion Award besteedt dit jaar extra aandacht aan de circulaire economie, want de productie van bedrijfskleding heeft grote impact op het milieu en de werkomstandigheden van de arbeiders in de productielanden.

CSU-kleding nóg groener

Diane van Dijk, directeur Hospitality & National Accounts bij CSU: “Onze bedrijfskleding is belangrijk voor het representatieve karakter van al onze medewerkers, zowel voor onze hospitality- als onze schoonmaakcollega’s. Met de introductie van onze circulaire bedrijfskleding zijn onze outfits mooier en groener dan ooit. We vinden het belangrijk om als organisatie een stap extra te zetten als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Door de inzet van duurzame materialen en middelen maar ook met de verduurzaming van ons eigen hoofdkantoor met als resultaat een recente toekenning naar energielabel A. ”

Scherp op schoon, ook als het gaat om milieu

Schijvens Corporate Fashion berekende wat de circulaire bedrijfskleding van CSU oplevert. En dat wordt niet alleen in geld uitgedrukt. Algemeen directeur Shirley Rijnsdorp-Schijvens: “CSU-medewerkers leverden hun afgedragen kleding in op diverse CSU-locaties door het hele land. Wij haalden die kleding vervolgens op en boden het bij een sociale werkplaats aan, waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt dit zinvolle werk doen. Het recyclen van de oude bedrijfskleding resulteerde in zo’n 99% minder waterverbruik, 40% energiebesparing en 40% minder CO2-uitstoot. De jaarbesparing bij CSU staat gelijk aan 2.168.352 keer douchen én 383.000 km autorijden én 7.500 jaar non-stop tv-kijken.”