Partnernieuws Pure Energie

De missie van Pure Energie

Pure Energie werkt al vijfentwintig jaar hard om Nederland te verduurzamen. Dat doen we door windmolens en zonnepanelen te plaatsen in heel Nederland. We maken schone energie, lokaal opgewekt en we verkopen niet meer dan we opwekken. Van weiland tot stopcontact beheren we het hele proces en kunnen daarom écht groene stroom aanbieden. Al zeven jaar op rij worden we door Greenpeace, de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE uitgeroepen tot de duurzaamste energieleverancier met Nederland. Al zeven jaar op rij scoren we een 10.

Voor steeds meer bedrijven is duurzaamheid meer dan een hygiënefactor. Ze willen echt iets doen. Samen verduurzamen we Nederland stap voor stap. Met als eerste stap onze groene energie, of de aanleg van zonnepanelen. Vanuit daar gaan we verder. Bijvoorbeeld door het activeren van de medewerkers van onze relaties. Al meer dan 1.000 zakelijke klanten kozen voor de groenste.

De komende jaren bouwen we tientallen nieuwe windmolens en zonneparken en dragen zo, met onze particuliere en zakelijke klanten, bij aan echte vergroening voor Nederland. Met de winst die we behalen uit de levering van energie aan onze particuliere en zakelijke klanten verduurzamen we verder. 90% investeren we terug in nieuwe wind- en zonneprojecten. De overige 10% gaat naar ons Pure Energiefonds, waarmee we duurzame initiatieven in heel Nederland een duwtje in de rug geven.