Rond de zomer start Pure Energie de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een windmolen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Dit wordt de vierde langs de Pleijroute in Arnhem. Voor de bouw van de vierde windmolen op het bedrijventerrein was meer maatwerk nodig dan voor de drie andere windmolens, die inmiddels al draaien. Er moest onder andere worden gepuzzeld op een veilige en verantwoorde positie van de opstelplaats voor een hijskraan.

Dertig jaar lang moet er een opstelplaats vrij van bebouwing blijven voor de opbouw van een hijskraan, die nodig is voor de bouw, het mogelijke onderhoud en in de toekomst voor het afbreken van de windmolen. Door Pure Energie en IPKW is er inmiddels een geschikte plek voor deze hijskraanopstelplaats gevonden; een plek die IPKW en de daar gevestigde ondernemers niet belemmert in (eventuele) toekomstige ontwikkelplannen.

Windpark Koningspleij compleet

Met de komst van de vierde windmolen is Windpark Koningspleij compleet. De windmolen die Pure Energie op IPKW bouwt en exploiteert, wekt stroom op voor de daar gevestigde ondernemers, die veelal werken aan de energietransitie. De ondernemers worden daarnaast voorzien van stroom uit 24.000 zonnepanelen, die op de gebouwen op het bedrijventerrein liggen.

Arnhem volle kracht vooruit met duurzame energie

Na een periode van proefdraaien, produceren de drie windmolens die er al staan inmiddels stroom voor 11.000 huishoudens. Met vier windmolens wordt straks ruim 5 procent van het in 2020 gemeten elektriciteitsverbruik van de gemeente Arnhem opgewekt. In het naastgelegen weiland liggen bovendien 34.000 zonnepanelen. Deze gaan stroom leveren aan nog eens 3.500 huishoudens in Arnhem. De zonnepanelen worden op dit moment getest en zullen in mei van dit jaar in gebruik worden genomen.  De opbouw van de nieuwe windmolen kan waarschijnlijk eind 2022 beginnen. Hierna kan Arnhem volle kracht vooruit met duurzame energie.