• Nieuws
    • Alle nieuws
    • Nieuws engelstalig
    • Nieuws duurzaam financieel
    • Nieuwe MVO jaarverslagen
    • Zoeken in het nieuws
  • Thema’s
    • Bouw/Infra & Vastgoed
    • Circulaire economie
    • Duurzame producten
    • Klimaat & Energie
    • Mobiliteit & Transport/Logistiek
    • Sustainable Development Goals
    • Verslaggeving & Transparantie
    • Voeding & Landbouw
    • Duurzaamheids-/MVO-professionals
  • Columns & interviews
    • Columns & interviews
    • Impact Radio
  • Agenda
    • Alle evenementen
    • Evenement aanmelden
    • Duurzame Co-Working Space
  • Boekshop
    • Nieuw / Alle boeken
    • Algemene boeken duurzaamheid/MVO
    • Boeken over circulair ondernemen
    • Boeken over verslaggeving
    • Boeken over duurzame innovatie
    • Boeken over bedrijfsethiek
    • Engelstalige boeken
    • Magazines
  • MVO Vacaturebank
    • MVO Vacaturebank
    • MVO Stagebank
    • Vacatures verslaggeving
    • Vacature plaatsen
  • Over
    • Colofon
    • Wat is MVO?
    • Nieuwsbrief
    • Geschiedenis MVO
    • MVO systemen
    • Partner worden
  • Mijn DuOn
    • Voordelen registreren
    • Account aanmaken
    • Profielgegevens wijzigen
    • Vacature plaatsen
    • Vacatures beheren
    • Event aanmelden
    • Inloggen
  • Zoeken
menu
sluit
01 maart 2021 Westland Kaas

Maaslander schakelt over op een volledig vegetarisch assortiment

Het totale Maaslander assortiment wordt vanaf week 9 volledig vegetarisch. Al deze vegetarische kazen smaken nog net zo zacht en volromig. Daarnaast bereikt Maaslander nóg een mijlpaal: als eerste speler in de kaascategorie stapt zij over op volledig recyclebare plaks verpakkingen, die ook nog eens een stuk minder plastic bevatten. Met al deze initiatieven laat Maaslander zien dat ‘geel’ en ‘groen’ perfect samengaan.

Consumenten kiezen steeds vaker bewust voor een vegetarisch voedingspatroon. Zo is het aantal Nederlanders dat vegetarisch eet in de afgelopen twee jaar met maar liefst 150 procent gegroeid. Maaslander speelt op deze ontwikkelingen in door haar volledige assortiment vegetarisch te maken. In deze kazen is het dierlijk stremsel vervangen door microbieel stremsel, waarmee het totale assortiment van Maaslander 100 procent vegetarisch is.

Minder plastic en meer kaas in volledig recyclebare verpakkingen

Maaslander verduurzaamt daarnaast ook de plaks verpakkingen; zo wordt er mede dankzij een dunnere folie nu 23% minder plastic per kilo kaas gebruikt. Dit levert per jaar een besparing van 9.200 kilo plastic op. In de nieuwe verpakkingen blijft de kaas overigens net zo lang lekker en vers als de consument dat van Maaslander gewend is. De vernieuwde verpakking wordt volledig recyclebaar en zal worden gerecycled tot nieuwe producten, zoals shampooflessen, stofzuigerslangen, bloempotten en bermpaaltjes.

“Binnen zuivel, en daarmee ook kaas, is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Maaslander wil hierin een voortrekkersrol vervullen. Zo houden we in onze productieketen rekening met dierenwelzijn en willen we onze impact op het milieu tot een minimum te beperken. In de afgelopen jaren hebben we veel duurzame initiatieven gelanceerd: van de verduurzaming van de zuivelketen tot het milieuvriendelijker maken van onze verpakkingen. Met de lancering van een 100 procent vegetarisch assortiment en volledig recyclebare verpakkingen hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt”, vertelt Rachel Aalbers, Marketing Manager van Maaslander. “Ook in de komende jaren blijven we inzetten op innovatie. Zo hebben we een stip op de horizon gezet om in 2036 onze consumenten te laten genieten van 100% klimaatneutrale kaas. Hierbij blijven we trouw aan onze missie: Maaslander blijft de nummer één als het gaat om smaak.”

Duurzame producten Landbouw & Voeding

Thema

  • Duurzame producten
  • Voeding & Landbouw

Gerelateerd nieuws

  • ver
    Lidl introduceert verbeterd assortiment vleesvervangers
  • intratuin
    Intratuin introduceert als eerste retailer een groot biologisch assortiment
  • bioah
    Albert Heijn versterkt koppositie in biologisch assortiment

Meest gelezen deze week

E-mail nieuwsbrief

Nieuwste vacatures

  • SV.CO

    Coördinator Kwaliteit, Veiligheid & Duurzaamheid

    • De Lier
    • SV.CO
    • Dienstverband
  • Kraft Heinz Company

    Global Sustainability Manufacturing Intern

    • Amsterdam
    • Kraft Heinz Company
    • Stageplaats
  • ABN AMRO

    Internship Sustainability Centre of Expertise ABF

    • Utrecht
    • ABN AMRO
    • Stageplaats

Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen. Vijfentwintig jaar nieuws en inspiratie in 25.000+ berichten over MVO, duurzaam ondernemen, duurzaamheid en bedrijfsleven en meer.

 

Thema’s

  • Bouw/Infra & Vastgoed
  • Circulaire economie
  • Duurzame producten
  • Klimaat & Energie
  • Mobiliteit & Transport/Logistiek
  • Sustainable Development Goals
  • Verslaggeving & Transparantie
  • Voeding & Landbouw
  • Duurzaamheids-/MVO-professionals

Contact

  • E-mail redactie
  • Partner worden
  • MVO-vacature plaatsen
  • E-mail nieuwsbrief
  • English

© 2000-2025 Van der Molen EIS Colofon Disclaimer Privacy

Geld lenen voor verduurzaming

Ontvang wekelijks het actuele MVO-nieuws!
Uw informatie zal niet gedeeld worden met derden!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait en voor statistieken (Google Analytics). Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. We use cookies to ensure that our website runs as smoothly as possible and for statistics (Google Analytics). If you continue to use the website, we assume that you agree.OkMeer lezen/Read more