Als werkgever een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woning van je werknemers? Dat kan nu! Dankzij de werkgever wordt de aanschaf van energiebesparende maatregelen, zoals een hybride warmtepomp de helft voordeliger. De warmtepomp is daardoor twee keer zo snel terugverdiend en daarmee is verduurzaming nu ineens haalbaar en betaalbaar geworden. Dat wil jij als duurzame werkgever toch ook voor jouw werknemers faciliteren?

Lange terugverdientijd beperkt verduurzaming thuis

Vanuit het CBS werd afgelopen week naar buiten gebracht dat de energieprijzen met een totaal van 86% (!) zijn gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Kijkend naar de energieprijzen van januari 2022, dan betaalt een huishouden met een gemiddeld energieverbruik komend jaar 2800 euro aan energie. Een stijging van ruim 1300 euro in vergelijking met 2021.

Verduurzaming van de woning is een belangrijk onderdeel om te besparen op de maandelijkse energiekosten. Verduurzaming kan op vele manieren zoals met isolatie, zonnepanelen, het plaatsen van HR++ glas of de plaatsing van een (hybride) warmtepomp. Echter zijn vaak de kosten voor het verduurzamen een behoorlijke investering voor velen. Door de lange terugverdienperiode zien ze de waarde van de investering niet terug, en wordt er besloten om toch maar geen energiebesparende maatregelen te nemen.

De hybride warmtepomp al in 2 tot 5 jaar terugverdiend

Ondernemend Nederland komt met oplossingen en maakt het verduurzamen van woningen haalbaar en betaalbaar. De drempel om energiebesparende maatregelen te nemen gaat omlaag! HAASheat heeft in samenwerking met EY een methode opgezet om de terugverdientijd te halveren door de aanschafkosten tot 50% te verminderen. Dat kan met werknemersvoordelen en vrije dagen.

Jaarlijks 500-1500 euro besparen

Een hybride warmtepomp is als het ware het hulpje van een cv-ketel. Samen zorgen zij voor een efficiënte samenwerking voor het verwarmen van de woning. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en maakt deze bruikbaar voor de verwarming. Hiervoor gebruikt de warmtepomp een lage hoeveelheid elektriciteit. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 70% op gas, CO2 en kosten thuis. Dat resulteert in een jaarlijkse besparing tussen de 500 en 1500 euro! De hybride warmtepomp werkt nog tot -6 graden waardoor deze bijna het gehele jaar inzetbaar is. Op het moment dat het niet meer rendabel is om te verwarmen met de hybride warmtepomp zal het systeem automatisch overschakelen naar de cv-ketel. Zo zit je er thuis altijd warm bij.

Hoe werkt het Hybride Warmtepomp Plan?

HAASheat (Heating As A Service) is een voor de consument slimme en goedkope methode om zijn huis te verduurzamen met hulp van zijn werkgever. De aanschaf van het apparaat kan bij HAASheat worden terugverdiend in twee tot vijf jaar. Normaal is dit acht tot twaalf jaar. Betalen kan met brutoloon of vrije dagen. We kennen dit fiscale systeem allemaal nog wel van het fietsplan of PC-privéproject. Het Hybride Warmtepomp Plan werkt op dezelfde manier en het kost de werkgever niets. Het proces wordt door HAASheat volledig ontzorgt, van het geven van de juiste informatie en het ondersteunen van de werkgever tot de installatie door een erkende installateur en de fiscale afhandeling met behulp van EY.

Herbert Silderhuis, Managing director HAASheat