Werkgevers willen graag hun werknemers helpen bij de gestegen kosten van energie. Geld geven wordt gebruteerd en kost dus het dubbele. En de WKR is veelal uitgenot en daarbuiten geld verstekken kost fiscaal 80%. Zeker niet aantrekkelijk dus!   Nieuwe inzichten in 2023 maken het echter mogelijk om toch medewerkers van bedrijven een 44% voordeel te geven op de aanschaf van een hybride warmtepomp, terwijl de WKR al verbruikt is. Dat vermindert de aanschaf met 2000 euro en meer, en verkort de terugverdientijd heftig! De werkgever blijft kostenneutraal en de werknemer geniet het voordeel en de jaarlijkse besparing van 1000-2000 euro op het gasverbruik. Deze oplossing is nieuw en toegestaan en getoetst in samenwerking met EY.

Het start met een web-klantenreis waarin alle gedoe van informatie tot aan calculatie, van subsidieaanvraag en installatie geautomatiseerd is, en alle gedoe wordt opgelost. Vervolgens is er een duidelijk en kort programma voor de werkgever, die ook ontzorgd wordt, om door middel van een paar vinkjes in de salarisadministratie de medewerker te registreren. En het kost de onderneming geen geld, de werkgever blijft kostenneutraal! Het volgen van het hele proces is gevat in een ‘’Follow-Me’’ web-portal, die elke stap registreert en corrigeert voor eenieder die in het proces betrokken is.

Vooraf de besparing weten, en het nieuwe maandtarief, evenals de fiscale voordelen en de mogelijkheden thuis, is een opluchting van alle woningeigenaren die willen en moeten verduurzamen. Alle ‘’gedoe componenten’’ zijn ontzorgd in www.HAASheat.com en nu dus ook als de WKR vol zit.

Herbert Silderhuis, founder HAASHeat