Webinar voor commissarissen en bestuurders: ”Belang van biodiversiteit en de invloed van bedrijven’

Wanneer

13/04/2021    
09:00 - 10:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar voor commissarissen en bestuurders: ''Belang van biodiversiteit en de invloed van bedrijven'

Het belang van biodiversiteit en de invloed van bedrijven hierop is voor veel ondernemers nog een blinde vlek. Zoveel aandacht als er inmiddels is voor de opwarming van de aarde, zo oorverdovend stil is het rond een minstens zo zorgwekkende ontwikkeling: de afname van biodiversiteit. En dat is vreemd: biodiversiteit is de beste indicator voor de gezondheid van onze planeet. Verlies van biodiversiteit betekent dat de natuur uit haar evenwicht wordt gebracht. Doordat de biodiversiteit afneemt, worden ecosystemen kwetsbaarder – het natuurlijk kapitaal komt in gevaar. Dat heeft direct of indirect gevolgen voor bedrijven.

De invloed van bedrijven begint in en rond het eigen bedrijfspand en reikt tot ver in de keten. Het is tijd om daarin verantwoordelijkheid te nemen als bestuurder en commissaris. We hebben twee sprekers die daar bevlogen over kunnen spreken:

Manon van Beek, bestuursvoorzitter TenneT, is verheugd dat biodiversiteit in de natuur van TenneT zit en deelt in dit webinar haar concrete toepassingen op land en op zee. Elfrieke van Galen, partner The Rock Group en commissaris bij diverse bedrijven, pleit voor een actieve agendering van het thema biodiversiteit als commissaris en zal praktische handvatten geven hoe commissarissen en bestuurders biodiversiteit kunnen agenderen. Het gaat immers over de wezenlijke risico’s van de onderneming, dé verantwoordelijkheid van de Raad van Commissarissen/Raad van Toezicht. Zij gaan in gesprek met Niels van Tent (partner bij Ebbinge) en Maria van der Heijden (directeur-bestuurder MVO Nederland).

Naast dat je meer te weten komt over de urgentie op biodiversiteit, krijg je antwoord op de vragen:

  • Waarom is het van belang voor het bedrijfsleven?
  • Wat vraagt dit van commissarissen en bestuurders?
  • Wat vraagt dit van mijn leiderschap?

Voor wie

Voor bestuurders en commissarissen van bedrijven met 50+ medewerkers, overheidsbedrijven en de semi-publieke sector.

Aanmelden

Kaart wordt geladen...