Webinar EU-wetsvoorstel Due Diligence: Wat betekent het voor Nederland?

Wanneer

17/03/2022    
16:00 - 17:15

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar EU-wetsvoorstel Due Diligence: Wat betekent het voor Nederland?

Wat betekent het EU-wetsvoorstel due diligence voor Nederland? Word in kort bestek bijgepraat over het wetsvoorstel!

Op 23 februari jl. presenteerde de EU het langverwachte voorstel over Corporate Sustainability Due Diligence-wetgeving. Belangrijk voor iedereen die hiermee bezig is bij bedrijven, ngo’s, vakbonden en overheden. Het levert meteen vragen op zoals:

– Wat staat er precies in het voorstel?
– Hoe verhoudt dit zich tot de inzet van Nederland?
– Wat betekent het voor sectorale samenwerking?
– Wat kunnen we verwachten van het Europees Parlement?
– Hoe verloopt het proces verder?

De SER nodigt je uit om je in 60 minuten bij te praten door diverse experts uit de wetenschap, ngo’s, bedrijven, vakbonden en de SER tijdens een webinar op donderdag 17 maart van 16.00 – 17.15 uur.

Het webinar wordt gemodereerd door Kees Vendrik, onafhankelijke voorzitter van het internationaal MVO-Convenant voor de verzekeringssector, tevens Eerste Kamerlid voor GroenLinks en Chief Economist bij de Triodos Bank.

Sprekers zijn onder andere Alexandra van Selm, Programmadirecteur IMVO bij SER, Mendeltje van Keulen, Lector Changing role of Europe aan De Haagse Hogeschool en Yvonne Erkens, Universitair hoofddocent Sociaal Recht aan de Universiteit van Leiden.

Diverse experts vanuit onder andere bedrijven, CNV, FNV, MVO Platform en VNO-NCW/MKB-Nederland zullen een eerste reactie geven op het EU-wetsvoorstel. Ook is er ruimte om hen vragen te stellen.

Meer informatie en gratis aanmelden

Kaart wordt geladen...