Training Effectief toewerken naar een Science-Based Target (SBTi)

Wanneer

23/09/2025    
09:00 - 17:00

Waar

De Veranda
Amstelveenseweg 764, Amsterdam, 1081 JK
Training Effectief toewerken naar een Science-Based Target (SBTi)

Ben je verantwoordelijk voor duurzaamheidsrapportages in de voedingsmiddelenindustrie? Wil je je organisatie voorbereiden op de strengere eisen rondom emissiereducties en duurzaamheidsdoelstellingen? Wil je op een gedegen manier vragen van klanten (zoals retailers) kunnen beantwoorden? Doe mee aan de interactieve training van FNLI en leer alles over het Science Based Targets-initiatief.

Het Science Based Targets-initiatief helpt bedrijven wereldwijd wetenschappelijk onderbouwde reductiedoelen te stellen in lijn met de klimaatdoelen van Parijs. Door gebruik te maken van tools en methodieken van SBTi, kan je betrouwbare en onderbouwde reductiedoelen stellen en hierover communiceren. Hiermee kun je starten door concrete stappen te zetten om je CO2-uitstoot te verminderen en je organisatie klaar te maken voor de toekomst.

Voor wie

Deze training is speciaal ontworpen voor professionals die verantwoordelijk zijn voor duurzaamheidsrapportages en hun organisatie willen voorbereiden op toekomstbestendige emissiereducties en rapportages op weg naar een net zero voedingsmiddelen industrie.

Over de trainer(s)

Deze training wordt verzorgd door Astrid Klooster en Roeland Vervloet, beide adviseur bij onze kennispartner Groenbalans op de thema’s Klimaat en Energie.

Programma

Onderwerpen die tijdens de training behandeld worden:

  • Meer inzicht in SBTi-tools en -methodologieën – wat zijn de vereisten voor een SBTi commitment en hoe kun je de SBTi-tool gebruiken om een reductiedoel te zetten.
  • Praktische handvatten voor het opstellen van je corporate carbon footprint (CCF) volgens het GHG-protocol. Voor je SBTicommitment is een organisatie footprint noodzakelijk, hoe begin je hiermee en wat is een effectieve werkwijze.
  • Gezamenlijke kennisdeling en netwerkmomenten met vakgenoten.
  • Groepsopdrachten gericht op praktijkvoorbeelden uit de voedingsmiddelenindustrie.

Gedurende de training zijn er pauzes en tussendoor een lunch.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...