Start Community of Practice: Aan de slag met de CSRD

Wanneer

19/09/2023    
14:00 - 17:00

Waar


Start Community of Practice: Aan de slag met de CSRD

In november 2022 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. Dit verplicht een groot aantal bedrijven om vanaf 2024 te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om hieraan te voldoen, is het nú tijd om je voor te bereiden op het verzamelen van data en het inrichten van de governance structuur. Dit kost tijd en is een enorme uitdaging. MVO Nederland organiseert de Community of Practice: aan de slag met CSRD om die uitdaging voor jou eenvoudiger te maken. We maken je hierin in hapklare stukken klaar voor de richtlijn.

WAT HOUDT DE COMMUNITY OF PRACTICE: AAN DE SLAG MET CSRD IN?

Als je deelneemt aan deze Community of Practice teken je in voor een reeks van vier maandelijkse bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten krijg je stap voor stap uitleg van experts van Grant Thornton, EY, Nauta Dutilh en de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) over wat de richtlijn inhoudt. Ook ga je de interactie aan met andere bedrijven met een vergelijkbare uitdaging. Zo leer je van elkaar en kom je samen verder. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag in jouw organisatie met concrete opdrachten.

Je leert zo wat je zelf al kunt doen om de CSRD in jouw organisatie door te voeren, wie je nodig hebt en hoe je zo duurzaamheid integraal onderdeel kunt maken van je bedrijfsstrategie.

3 REDENEN OM MEE TE DOEN

  1. Kom te weten wat de CSRD inhoudt, wat er van jou en je organisatie verwacht wordt en hoe je dat kunt waarmaken
  2. Leer van experts op verschillende gebieden over hoe je de transparantie over je impact op het milieu kunt verbeteren, zodat je het kunt rapporteren.
  3. Ga samen met andere bedrijven stap voor stap aan het werk zodat je daarna de eerste grote stappen al hebt gezet op weg naar 2024.

AGENDA EN PLANNING

De bijeenkomsten vinden plaats op vier dinsdagen van 14.00 tot 17.00 uur: 19 september, 10 oktober, 7 november en 28 november. Tussendoor vinden er vragenuren en inloopspreekuren plaats. Afhankelijk van de behoefte van deelnemers is er na afloop ook nog ruimte voor een extra spreekuur.

Sessie 1: introductie reporting, csrd en duurzaamheidsstrategie

Sessie 2: Meten en rapporteren

Sessie 3: Controleren

Sessie 4: Sturen en governance

KOSTEN

Deelname aan de Community of Practice kost 1.995 euro per organisatie, exclusief btw. Is jouw organisatie partner van MVO Nederland? Dan krijg je een korting van 1.000 euro en neem je deel voor 995 euro, exclusief btw. Per organisatie kun je maximaal twee personen afvaardigen.

Meer informatie/aanmelden

Kaart niet beschikbaar