OU Symposium ‘Sociale verantwoordelijkheid van bedrijven: een delicate balanceeract’

Wanneer

21/09/2023    
10:00 - 13:30

Waar

Theater Heerlen
Burgemeester van Grunsvenplein 145, Heerlen, 6411 AS
Theater Heerlen
OU Symposium 'Sociale verantwoordelijkheid van bedrijven: een delicate balanceeract'

De faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit organiseert op donderdag 21 september 2023 een symposium over de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven (Corporate Social Responsibility oftewel CSR). Sprekers van onder andere de London Business School laten hun licht schijnen op de vraag hoe je als bedrijf op een effectieve manier die sociale verantwoordelijkheid kunt invullen. Het symposium vindt plaats in Theater Heerlen, voorafgaand aan de viering van de 39e dies natalis van de Open Universiteit.

Ongemak in de bestuurskamer

Dat bedrijven een plicht hebben op het gebied van duurzaamheid kunnen ze in onze moderne maatschappij niet meer negeren. Het doel is voor de meeste bedrijven wel duidelijk. De vraag blijft echter wat de effectieve weg is naar die duurzaamheid. Hoe vinden bedrijven en hun leidinggevenden de balans tussen de diverse en vaak uiteenlopende belangen en doelen van hun stakeholders. Een vraag die ongetwijfeld leidt tot ‘ongemak in de bestuurskamer’ (de titel van een van de presentaties tijdens het symposium).

Een delicate balanceeract

Tijdens dit symposium onderzoeken we samen verschillende manieren om vanuit meerdere managementperspectieven de Corporate Social responsibility (CSR) nieuw leven in te blazen en te versterken. Sprekers van onder andere de Londen Business School, Rathenau Instituut en Nyenrode/Open Universiteit gaan in op dit cruciale onderwerp en we duiken in de praktische discussies over hoe we op een effectieve manier deze delicate balanceeract kunnen managen.

Programma

Het – Engelstalige – symposium wordt in goede banen geleid door Jeroen Smit, gerenommeerd journalist en auteur van boeken als ‘Het Grote Gevecht’, ‘Het Drama Ahold’ en ‘De Prooi’.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur Registration
10.30 uur Prof. dr. Alex Erdmans (London Business School)
The power of purposeful business
11.00 uur Prof. dr. Rob Blomme (Nyenrode Business University / Open Universiteit)
Discomfort in the board room
11.30 uur Dr. Mariëtte van Huijstee (Rathenau Insitute)
Corporate Sociaal responsibility: from soft norms to hard law
12.00 uur Break
12.30 uur Panel discussion

  • Chris Rameckers – Co-founder Qwiek
  • Vera van Vuuren – Program manager Energy transition Industry Omgevingsdienst IJmond
  • Loek Radix – Executive director Chemelot
  • Bart Frijns – dean Faculty of Management
13.30 uur Lunch

Aansluitend dies natalis: Duurzaamheid centraal bij ondernemen?

Aansluitend aan het symposium viert de Open Universiteit haar 39e dies natalis. De dies heeft als thema ‘Duurzaamheid centraal bij ondernemen?’ Tijdens de dies ontvangt Alex Eerdmans, hoogleraar Finance aan de London Business School, een eredoctoraat van de Open Universiteit.

Het symposium vindt plaats op donderdag 21 september 2023 van 10.00 tot 13.30 uur in Theater Heerlen. Deelnemen? Dat kan door je aan te melden via secretariaat.mw@ou.nl. Deelname is gratis. Graag aanmelden vóór 5 september in verband met de catering.

Kaart wordt geladen...