NCP Themabijeenkomst ‘De nieuwe OESO-richtlijnen voor (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen’

Wanneer

23/10/2023    
13:30 - 17:30

Waar

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Rijnstraat 8, Den Haag, 2515 XP
NCP Themabijeenkomst 'De nieuwe OESO-richtlijnen voor (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen'

Het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen organiseert op maandagmiddag 23 oktober 2023 een bijeenkomst met als thema “De nieuwe OESO-richtlijnen voor (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen”. Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de recente wijzigingen in de OESO-richtlijnen en wat dit kan betekenen voor bedrijven en betrokken stakeholders.

We zoomen in op de twee hoofdstukken die de grootste herziening hebben ondergaan: de hoofdstukken Milieu en Wetenschap, technologie & innovatie. Ook krijgt u informatie over belangrijke begrippen en hoofdstukken uit de OESO-richtlijnen. Ten slotte wordt aandacht besteed aan de Europese concept-wetgeving over gepaste zorgvuldigheid (CSDDD).

Gedurende de bijeenkomst is het IMVO Steunpunt voor bedrijven aanwezig. U kunt bij de adviseurs van het IMVO steunpunt terecht met al uw vragen over due diligence of het helpen herkennen van de (I)MVO-risico’s bij uw bedrijfsactiviteiten.

De nadruk van deze themabijeenkomst ligt op informeren en kennisdelen over de herziene OESO-richtlijnen. Aan het einde van de bijeenkomst hebben deelnemers een beter begrip van de veranderingen in de Richtlijnen.

Programma

13.30 Inloop
14.00 Opening:
Welkomstwoord door de dagvoorzitter Catelene Passchier, voorzitter Nationaal Contact Punt voor de OESO-richtlijnen
14.15 De nieuwe OESO-richtlijnen:
Korte introductie over de basisprincipes van de OESO-richtlijnen, gevolgd door een toelichting op de recente veranderingen.Door: Joris Oldenziel, NCP-lid en Kamala Laghate, senior medewerker NCP-secretariaat
14.45 Vragen aan de sprekers
15.00 Klimaat en wetenschap in de nieuwe OESO-Richtlijnen (Engelstalig):
De OESO hoofdstukken Milieu en Wetenschap, technologie & innovatie zijn op vele punten aangepast. Deze presentatie zoomt in op de veranderingen in deze hoofdstukken.Door: Kathryn Dovey, manager OECD Centre for Responsible Business Conduct
15.30 Vragen aan de spreker
15.45 Pauze met koffie en thee
16.00 Aankomende EU-wetgeving & de positie van Nederland in het onderhandelingstraject:

Wat kunnen bedrijven straks verwachten van de Europese CSDDD? En hoe verhoudt de aankomende wetgeving zich tot de OESO-richtlijnen?

Door: Gilles Goedhart, dossierhouder Europese IMVO wetgeving bij Ministerie van Buitenlandse Zaken

16.30 Vragen aan de spreker
16.45 Afsluiting door Catelene Passchier
17.00 Borrel

Registreren

Kaart wordt geladen...