Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022 (Online)

Wanneer

07/02/2022    
09:00 - 17:00

Waar

Livestream
Online, Online
Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022 (Online)

Maandag 7 februari 2022 is het zo ver! Dan vindt de jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats. Deze conferentie heeft – net als eerdere jaren – een plenair programma en ruimte voor deelsessies.

Het thema van deze editie is ‘systeemverandering van een lineaire naar een circulaire economie’. Om tot een volledig circulaire economie te komen is systeemverandering nodig, en ook al wordt er door velen al hard aan circulaire economie gewerkt, zijn er nog veel aanpassingen nodig in het denken en doen om écht over te stappen naar een circulair systeem.

De deelsessies geven deelnemers van de conferentie informatie en inspiratie. Ze laten zien wat er nu al mogelijk is en vormen zo een inspiratiebron. Of bieden een visie voor de toekomst, een toekomst waarin onze economie volledig circulair is!

Bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties, kennis- en onderwijsinstellingen en heel veel mensen werken hard aan de transitie naar een circulaire economie. Toch zijn er nog veel aanpassingen nodigen in het denken en het doen om te zorgen dat onze economie in 2050 volledig circulair is.

De conferentie biedt een dag lang inspiratie, ontmoeting en nieuwe energie. Met een afwisselend en interactief plenair programma, een rijk aanbod aan deelsessies waarin we aan de slag gaan, en matchmaking waardoor je je circulaire netwerk uitbreidt. Zet maandag 7 februari 2022 dus vast in je agenda!

Plenair:

  • Een kennismaking met Vivianne Heijnen, de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat
  • Een gesprek over de sociaal-economische kant van systeemverandering met Mariëtte Hamer (SER), Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Laura de Vries (Jonge Klimaatbeweging). Hoe nemen we iedereen mee in deze transitie?
  • Een inspirerend verhaal van Robert Metzke (Global Head of Sustainability bij Philips) over de circulaire reis die het bedrijf maakt en zijn visie op systeemverandering in het bedrijfsleven
  • Bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen over hoe zij het verschil maken in hun regio

Bekijk het programma en registreer je gratis

Kaart wordt geladen...