Masterclass Dubbele Materialiteit (NL)

Wanneer

24/10/2023    
12:00 - 17:00

Waar

Cambridge Innovation Centre (CIC)
Stationsplein 45, 4th floor, Rotterdam, Nederland, 3013 AK
Cambridge Innovation Centre (CIC)
Masterclass Dubbele Materialiteit (NL)

Waarom deze training?

Dubbele materialiteit is een wettelijke vereiste in de Europese Unie onder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Momenteel zijn er beperkte richtlijnen voor het uitvoeren van een dubbele materialiteitsbeoordeling en zijn er weinig voorbeelden en best practices over dit onderwerp. Deze training biedt u zowel de theoretische achtergrond als de praktische begeleiding bij het opzetten van het dubbele materialiteitsproces binnen uw organisatie.

Wat is dubbele materialiteit?

Dubbele materialiteit betekent dat we vanuit twee perspectieven naar materialiteit kijken:

1. Financiëel perspectief:
Kijken naar de risico’s en kansen die onderwerpen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) met zich meebrengen voor de prestaties van het bedrijf.

2. Impactperspectief:
Kijkend naar de impact die het bedrijf en haar activiteiten en producten hebben op de economie, het milieu en mensen, inclusief mensenrechten.

Resultaten van de masterclass
Aan het einde van de training heeft u:

  • Helder inzicht in dubbele materialiteit in relatie tot wetgeving en diverse rapportagekaders en standaarden
  • Gedetailleerd inzicht in de stappen van het dubbele materialiteitsproces, en wanneer en hoe belanghebbenden moeten worden betrokken
  • Een praktisch handboek om een dubbele materialiteitsanalyse te ontwerpen en uit te voeren en om het proces te integreren in andere afdelingen, zoals Risk en Strategie

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...