Food Sustainability Update

Wanneer

11/04/2023    
09:00 - 12:30

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Food Sustainability Update

VMT organiseert op 11 april 2023 een nieuw live online event: Food Sustainability Update!

Met dit online event willen we het onderwerp duurzaamheid bij de kop pakken. De voedingsmiddelenindustrie is er volop mee bezig. De een na de ander zegt over 5 jaar klimaatneutraal te zijn. Iedereen weet dat hij wat moet met CO2-reductie maar waar begin je?  En als je al bent begonnen, waar loop je tegenaan? Hoe organiseer je het binnen je bedrijf? En wat vertel je de consument?

In deze live online update wil VMT jou handvaten geven om duurzaamheid – en dan met name het meten en communiceren van dit complexe onderwerp – aan te pakken. Na dit event ben je beter in staat om te beoordelen waar je als bedrijf staat en wat de volgende acties zijn.

Sprekers

Voor dit event hebben we diverse topsprekers uit het veld gevraagd te spreken:

  • Zo zal Koen Boone (Managing Director Europe bij The Sustainability Consortium Wageningen Economic Research) in zijn keynote alles vertellen over de ontwikkeling van duurzaamheidskeurmerken in Europa én in Nederland.
  • Nemen Marc Herberigs (Sustainability Consultant Stichting Stimular) en Els van Soest-Cornelissen (Quality and Food Safety Manager Vezet) je mee in hoe je jouw CO2-footprint in kaart kunt brengen
  • Geeft Suzanne van der Pijll (Managing Partner bij Schuttelaar & Partners) een stappenplan richting klimaatneutraal
  • Vertelt duurzaamheidsmanager Marlijn Simons (PLUS) vertelt hoe de supermarktketen duurzaamheid aanvliegt.
Kaart wordt geladen...