Crash course ‘Circulair ondernemen: wind in de zeilen of strandt het?

Wanneer

31/08/2021    
09:30 - 16:30

Waar

Strand bij Bergen
Van der Wijckplein 12C, Bergen aan Zee
Crash course 'Circulair ondernemen: wind in de zeilen of strandt het?

Op dinsdag 31 augustus organiseren MUD Jeans en Copper8 een crash course in circulair ondernemen. Laat je vlak na de zomer inspireren zodat je met een frisse blik weer aan de slag kunt!

Context
Circulair ondernemen brengt veel verschillende uitdagingen met zich mee. Je bent druk bezig met het ontwikkelen van duurzame producten en proposities, R&D, sales en marketing, inspireren en geïnspireerd worden. Bij het runnen van je bedrijf loop je daarnaast soms tegen diverse ‘lineaire’ barrières op het gebied van wet- en regelgeving. Ondertussen probeer je mentaal en fysiek gezond te blijven.

In een informele setting op het strand nemen MUD Jeans en Copper8 jullie powerpointloos mee in de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelingen van circulair ondernemen. Naast het delen van hun ervaringen willen ze vooral graag met jullie in gesprek om ervaringen uit te wisselen en na te denken over de belangrijkste succesfactoren om als ondernemers de volgende stappen te kunnen zetten. Uiteraard is er ook tijd voor een hapje, drankje en ontspanning tijdens een heuse zeiltocht.

Belangrijkste informatie:

  • Waar: Bergen, Noord-Holland (op het strand)
  • Wanneer: 31 augustus 9.30-16.30 met aansluitend diner indien gewenst
  • Voor wie: Ondernemers die graag circulair willen ondernemen
  • Kosten: € 250,- per deelnemer/organisatie (max. 2 deelnemers per organisatie), € 40,- additionele kosten voor diner (optioneel)

Programma
De invulling van de dag is opgedeeld in vier blokken: Product, Systeem, Mentaal en Mens.

  1. Product “Poten in de klei” De Rijksoverheid heeft stevige doelstellingen neergelegd als het gaat om het realiseren van een circulaire economie. Maar hoe maak je jouw product circulair? Ga je met gerecyclede materialen werken, of ga je kijken naar het ontwerp van jouw product? Aan de hand van de R-ladder nemen we je mee in de theorie, maar ook de praktijk van de verschillende circulariteitsstrategieën: want hoe heeft MUD Jeans dat vormgegeven? Welke kansen zie jij voor jouw organisatie, en wat zijn dan de uitdagingen?
  2. Systeem “Bergen verzetten” Nu je een beeld hebt bij het circulaire product is het tijd voor het systeem: want hoe borg je dat jouw product ook daadwerkelijk circulair gebruikt wordt? Welke circulaire verdienmodellen kun je toepassen? En wat zijn de gevolgen van deze verdienmodellen voor jouw business model? Ook zullen we een uitstapje maken naar ons economische systeem… want zijn we wel ingericht om de circulaire economie mogelijk te maken? Wat zijn hierin de uitdagingen?
  3. Mentaal  “Scherp aan de wind” De circulaire transitie kan best overweldigend voelen. Maar op de boot of kitesurfplank ervaar je dat je tegen de wind tóch vooruit kan komen, als je maar slim gebruik maakt van de elementen die je gegeven worden. Even je hoofd leegmaken en opmaken voor het volgende blok.
  4. Mens “Hakken uit het zand” We kunnen de transitie niet realiseren zonder de mens. Wat staat jou te wachten in jouw organisatie als je aan de slag gaat met circulair ondernemen? Hoe krijg je de mensen in jouw organisatie in een innovatie mindset? Onder begeleiding van een ervaren leiderschapstrainer/coach word je in het laatste blok geactiveerd om echt aan de slag te gaan met dit onderwerp.

Geïnteresseerd? Inschrijven kan middels onderstaand formulier. Ben er snel bij, want er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers! Voor vragen kunt u ons bereiken op info@copper8.com

Kaart wordt geladen...