Klanten van Albert Heijn kunnen vanaf gisteren vers geperst sinaasappelsap in de winkel meenemen in een navulbare fles. De nieuwe fles biedt een duurzaam alternatief voor de plastic wegwerpflessen. Na een succesvolle proef in tien winkels zijn de herbruikbare flessen nu te vinden in alle winkels met een zelfpersmachine. 

Wat is lekkerder dan een vers geperst sapje meenemen tijdens het boodschappen doen? In zo’n 660 Albert Heijn-winkels vinden klanten daarom een sinaasappelpers. De flessen die daar op dit moment voor worden gebruikt, zijn niet vaatwasserbestendig en daardoor niet geschikt om meerdere keren te gebruiken.

De nieuwe fles die vanaf vandaag in de winkels ligt, is dat wel. De duurzame fles kost €3,99, inclusief zelf geperst sinaasappelsap. Het navullen kost €1,99. Dat is een korting van €0,20 ten opzichte van de wegwerpfles. Klanten kunnen kiezen welke fles zij willen gebruiken.

Albert Heijn wil in 2025 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal gebruiken. De afgelopen drie jaar bespaarde Albert Heijn ruim zeven miljoen kilo verpakkingsmateriaal door helemaal geen, minder of andere soorten materiaal te gebruiken.