Het was een bijzonder project, Duurzaam Groningen. Alleen al door de vele partijen en organisaties die de handen ineensloegen om er een succes van te maken. Zowel vanuit de overheid als het bedrijfsleven. En de ondernemers, die soms individueel, soms gezamenlijk moeite hebben gedaan en tijd hebben genomen om eens milieukritisch naar de bedrijfsvoering te kijken. Zo’n bijzonder project verdient een bijzondere afsluiting.

De milieuresultaten en de economische resultaten zijn deels meetbaar en aantoonbaar. Niet alleen bij de deelnemende bedrijven, ook bij de projectorganisatie. Wat is er bespaard en wat niet? Ook wat Duurzaam Groningen opgeleverd heeft in termen van nieuw gevormde netwerken tussen bedrijven en overheid is inzichtelijk gemaakt. En de bestuurlijke resultaten en de organisatiegraad van het project hebben wat opgeleverd. Wat te doen en vooral wat niet te doen bij het opzetten van een project van deze omvang, met zoveel samenwerkende partijen? Tot slot wordt de visie gepresenteerd op de toekomst van duurzaam ondernemen in het algemeen en Duurzaam Groningen in het bijzonder.

Duurzaam concreet

Mensen die zich vanuit hun (beleids) functie bezighouden met milieu en/of economie worden uitgenodigd om tijdens deze bijzondere slotmanifestatie kennis en kennissen op te doen over Duurzaam Groningen. Wat ging goed, wat kan beter, en wat zijn de lessen die u eruit kunt trekken voor uw werk, uw organisatie, samenwerkingsverbanden die u vanuit uw functie aangaat, het ontwikkelen van duurzame initiatieven, of …? Een uitnodiging kan worden aangevraagd via het projectbureau, 050 316 48 98.