Tot 8 september kunnen innovatieve ondernemers, startups en studenten hun toepasbare, concrete ideeën voor de facilitaire branche inschrijven voor de vijfde CSU Innovatie Award: de lustrumeditie van 2022. De prijs gaat naar de innovatie met de meeste impact; het meest vernieuwende idee dat de wereld om ons heen beter, gezonder, duurzamer en slimmer maakt. Inschrijven kan eenvoudig op www.csuinnovatieaward.nl.

De lustrumeditie

De Innovatie Award van schoonmaakdienstverlener CSU is een succesversneller voor vernieuwende en slimme innovaties in de facilitaire branche. De lustrumeditie in 2022 pakt CSU – winnaar van de Koning Willem I Prijs – nóg grootser aan. Met extra aandacht voor de winnaars van de vier eerdere edities, twee nieuwe vakjuryleden en nog meer aandacht voor slimme en duurzame innovaties met impact voor vandaag en morgen.

Yvette Watson: Duurzame kansen in de facilitaire branche

Een van de nieuwe vakjuryleden is duurzaamheidsondernemer Yvette Watson. Met PHI Factory ondersteunt zij organisaties bij het realiseren van hun duurzame en circulaire ambities. En met gamified engagementplatform, The 2B Collective, laat ze grote groepen mensen uit binnen- en buitenland actief meedenken en -doen aan deze duurzaamheidstransities. “Binnen het facilitaire werkveld zijn vele samenwerkingen mogelijk. Voor een duurzame kringloop van grondstoffen bijvoorbeeld. Maar daar heb je elkaar voor nodig. De breedte van de facilitaire branche leent zich uitstekend om dit soort ecosystemen op te zetten. Al die mogelijke samenwerkingen scheppen enorm veel kansen voor deelnemers met slimme en duurzame ideeën.”

Jochem Goedhals: Samenwerken voor de toekomst

Het andere nieuwe gezicht in de vakjury is Jochem Goedhals, onderwijsinnovator. Hij is initiatiefnemer van Fontys PULSED, een academy die studies biedt op het snijvlak van technologie, entrepreneurship en creativiteit. Ook hij ziet de samenwerkingen die de CSU Innovatie Award mogelijk maakt als een enorm voordeel: “Het is belangrijk om te blijven innoveren, omdat we meer dan ooit elkáár nodig hebben. Er zijn op heel veel vlakken al innovatieve oplossingen voor uiteenlopende zaken, maar we hebben elkaar nodig om deze ook op andere plekken en in andere branches toepasbaar te maken. Als we nog meer gaan samenwerken hoeven we niet alles opnieuw uit te vinden en kunnen we elkaar helpen op lokale en globale schaal.”

Oud-winnaar Spacetime Layers

Dat die samenwerking op grote schaal werkt, ondervond oud-winnaar Patrick Trentelman, die in 2019 als tweede de succesversneller in ontvangst nam voor zijn innovatie Spacetime Layers: ”Toen ik me inschreef, wist ik nog niet zeker hoe innovatief en breed inzetbaar Spacetime precies was. Nadat ik de CSU Innovatie Award 2019 won, zag ik pas hoe ongelooflijk groot het netwerk van een facilitair dienstverlener is. CSU zit overal; in winkelcentra, kantoren, gemeentes, pretparken, bungalowparken. Eigenlijk op alle plekken waar ik wel toepassingen bij kon verzinnen, hebben zij connecties. En omdat het een persoonlijk bedrijf is, zijn dat ook warme connecties. Dat heeft me ontzettend veel gebracht voor Spacetime Layers.”

De succesversneller

De winnaar van de CSU Innovatie Award 2022 ontvangt de succesversneller: een investeringsbudget van 10.000 euro, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost. En een helpende hand om de innovatie verder te brengen en inzetbaar te maken binnen de brede facilitaire branche. Innovaties als Bubbleflush, Plaex, Spacetime Layers en WarpVR bewezen de afgelopen edities al voorop te lopen. Met hun waardevolle innovatie en eigenzinnige visie op de toekomst.

Tijdens de feestelijke finale op 10 november wordt de vijfde winnaar van de CSU Innovatie Award bekend gemaakt. Meedoen? Inschrijven kan tot 8 september op www.csuinnovatieaward.nl