Partnernieuws CSU

Gedreven door een groene, sociale wereld

Sociale en ecologische vraagstukken van vandaag doorschuiven naar morgen, dat past niet bij CSU. Wij voelen nu de verantwoordelijkheid om de wereld schoner, groener en socialer te maken. En dus pakken we alle uitdagingen met beide handen aan. Samen met jou. Want de toekomst maken we samen. En juist in co-creatie maken we de grootste stappen.

Bekijk de initiatieven die we nemen op het gebied van mens, milieu en maatschappij.

Zo focussen wij ons als mensenbedrijf op goed werkgeverschap en medewerkersontwikkeling. Omdat onze schoonmaakmedewerkers een cruciale rol spelen in het werk- of leefgeluk en de gezondheid van jou en je medewerkers en alle mensen om je heen. Dat doet ons beseffen dat wij onze medewerkers moeten koesteren. Met onder andere ons ‘Fris in je Werk’-programma reiken we onze medewerkers verschillende hulpmiddelen aan om zowel op werk als privé vitaal te zijn en te blijven. Ook werken we er dag in, dag uit aan om samen te vergroenen en uitstoot te verkleinen. Door o.a. de uitstoot te meten en hierop te anticiperen. Maar ook door circulaire bedrijfskleding, ozonwater (om zonder chemie schoon te maken), slim afval scheiden of duurzaam vloeronderhoud, met maar liefst 47% minder CO₂-uitstoot. En door bij te dragen aan maatschappelijke projecten bieden we steun waar dat nodig is en kansen aan mensen die dat verdienen. Als familiebedrijf zorgen we voor elkaar, maar ook voor de wereld om ons heen. We kijken naar mensen om, binnen én buiten onze organisatie.

CSU heeft als schoonmaakbedrijf een scherpe visie op de ontwikkeling van schoonmaak. We lopen voorop in de vernieuwing en verduurzaming daarvan. Daardoor realiseren wij de positieve impact voor onze mensen, klanten, het milieu en de maatschappij. We onderzoeken de ambities op duurzaamheid via CSU’s Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie en komen met praktische oplossingen voor de facilitaire branche. Met als doel een gezonde, veilige en duurzame omgeving voor de eindgebruikers en de medewerkers.

Meer over CSU

CSU is vanuit 10 vestigingen landelijk actief in de schoonmaakbranche. De onderneming heeft (hoofd)vestigingen in o.a. Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Breda, Eindhoven, Houten, Den Haag, Maastricht en Groningen. Voor diverse sectoren, waaronder zorg, onderwijs en kantoren, is CSU al meer dan 55 jaar een gespecialiseerde schoonmaakpartner. CSU biedt werk aan ruim 15.000 mensen en is marktleider in Nederland. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen. CSU won de Koning Willem I Prijs 2020. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan bedrijven die uitblinken in goed ondernemerschap. CSU is ook gecertificeerd met het Keurmerk Schoon, de CO2-prestatieladder en PSO-Trede 2. Uit het jaarlijkse onderzoek van MT500 kwam CSU in 2024 opnieuw als de nummer 1 partner in schoonmaak uit de bus. Ook riep Facto CSU voor het derde jaar op rij uit als Partner of Choice: de nummer 1 partner in schoonmaak binnen de facilitaire dienstverlening. En is CSU in 2024 voor het elfde jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’.

Lees het CSU Jaarverslag 2023.