De CSU Innovatie Award 2022 is gewonnen door Lesseau met hun innovatieve ‘No-Touch blokzeep dispenser. Deze design zeepschaver voor blokzeep is het alternatief voor vloeibare zeep en beperkt verpakkingsmateriaal, restafval en logistiek tot een minimum. Marcel Magermans nam de award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Esmée Ficheroux.

De feestelijke finale op 10 november was een lustrumeditie van deze succesversneller voor innovaties in de facilitaire branche. Het evenement vond onder grote belangstelling plaats in het AFAS Theater Leusden.

Duurzaam met impact

De CSU Innovatie Award is een initiatief van landelijke schoonmaakdienstverlener CSU voor de meest impactvolle en toepasbare innovatie voor de facilitaire branche. Bij de award staat een nieuwe toekomst centraal die draait om een gezonde, schone en duurzame wereld. CSU daagt ondernemers, start-ups en studenten uit om hun slimme oplossingen toe te passen in het brede facilitaire werkveld. Slimme innovaties die de leefwereld en werkomgeving van iedereen beter, gezonder en duurzamer maken.

De innovatie van Lesseau – een succesvolle startup vertegenwoordigd door Marcel Magermans – is zo’n slimme oplossing. De No-Touch blokzeep dispenser verzekert slim gebruik van blokzeep. Dit levert naast schone handen, aanzienlijke besparingen op in volumes, vervoer en dus CO2 uitstoot. Het vermindert ook de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en door de natuurlijke ingrediënten zijn de zeepjes minder belastend voor het milieu.

Juryvoorzitter Esmée Ficheroux: “No-Touch is een duurzaam, hygiënisch product in een besparende verpakking en een mooi design. Veel vloeibare zeep wordt preventief vervangen en dus weggegooid als de zeep bijna op is, bij deze innovatie bespaar je dit. Dat heeft voordelen voor milieu en portemonnee. Door het fraaie en ergonomische design is het zonder problemen direct op veel plekken toepasbaar, van het bedrijfsleven tot het onderwijs en thuis. Het is echt een mooie en slimme vooruitgang voor de facilitaire branche.”

Een kick-start naar succes

De CSU Innovatie Award is een succesversneller die impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling brengt. Zo ontvangt de winnaar een investeringsbudget van €10.000,- én professionele begeleiding zoals coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten. Voor No-Touch dus een mooie kick-start naar succes in de branche.

Andere finalisten

Andere finalisten op het podium waren Need The Globe BV met hun ‘SunRider’, een op zonne-energie opladende cargo e-bike en Mike Arias met zijn ‘RecyclerMachine’, één apparaat om afval als plastic, blik en papier te scheiden en te reduceren tot herbruikbare mono-stromen. Kijk voor meer informatie over deze en andere innovaties op www.csuinnovatieaward.nl.