Een jaar na de lancering van L’Oréal’s Sharing Beauty With All programma voor duurzame ontwikkeling, waarin ambitieuze en gekwantificeerde doelstellingen, onthult de Groep nu de eerste gemeten resultaten van haar inspanning:

  • 50% vermindering van de CO₂ uitstoot van de productie van de Groep in absolute termen en waarbij 2005 als basisjaar word gezien.
  • 67% van de nieuwe producten hebben een verbeterd profiel op milieu of sociaal vlak
  • 54.000 nieuwe banen gecreëerd voor mensen uit kansarme gemeenschappen met sociale of financiële moeilijkheden

Voor meer informatie, is het Sharing Beauty With All voortgang rapport hier beschikbaar: http://www.loreal.com/group/publications.aspx

Jean-Paul Agon, Voorzitter en CEO van L’Oréal verklaarde het volgende: “We zijn er met name trots op dat we nu al deze bemoedigende resultaten bekend kunnen maken, na eerder stevige en kwantitatieve toezeggingen gemaakt te hebben omtrent duurzame ontwikkeling. Deze resultaten laten zien dat we significante en tastbare resultaten kunnen behalen door duurzame ontwikkeling het middelpunt van onze strategie te maken zoals we dit nu al enkele jaren met vastberadenheid doen. Bedrijven hebben een belangrijke rol in de maatschappij en L’Oréal streeft er naar een aanzienlijke bijdrage te leveren.”
Het Sharing Beauty With All programma dat op 23 oktober 2013 gelanceerd werd door Jean-Paul Agon, richt zich op 4 gebieden van aandachtsgebieden voor L’Oréal die helemaal geïntegreerd zijn in de waardeketen:

  • Duurzame innovatie, om de ecologische voetafdruk van producten en formules te verminderen;
  • Duurzame productie, om broeikasgasuitstoot, waterverbruik en afvalproductie te verminderen;
  • Consumentengedrag, zodat men beter geïnformeerd is en zich bewust van milieueffecten;
  • Het delen van onze groei met medewerkers, leveranciers en gemeenschappen.

Alexandra Palt, Chief Sustainability Officer van L’Oréal, geeft aan: “De vermindering van de CO₂ uitstoot van onze productie met 50% is bereikt in absolute termen sinds 2005. Tegelijkertijd is onze productie in dezelfde periode met 22% gegroeid. Deze resultaten bewijzen dat prestatie en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan.”

Jean-Charles Bondy, Managing Director L’Oréal Nederland: “L’Oréal Nederland draagt actief bij aan de realisatie van de doelstellingen van Sharing Beauty with All en richt zich bijvoorbeeld op het verminderen van afval, broeikasuitstoot en waterverbruik”.
L’Oréal wil elk jaar een rapport uitgeven met de belangrijkste prestatie-indicatoren die de voortgang van de duurzame ontwikkeling, als onderdeel van het ambitieuze Sharing Beauty With All programma voor 2020, kwantificeren.