Lefebvre Sarrut, de Europese leider in juridische en fiscale kennis, heeft CSRD Essentials gepubliceerd. Een kit geschreven en gecoördineerd door Gilbert-d’Halluin, EU & Engagement Director bij Global Reporting Initiative, en Pascal Durand, lid van het Europees Parlement en CSRD Rapporteur. Met inzichten en infographics van Lefebvre Sarrut is CSRD Essentials ontworpen om bedrijven en hun adviseurs (accountants, advocaten, consultants, enz.) te helpen de richtlijn te begrijpen en te implementeren. Lefebvre Sarrut is de moederorganisatie van Sdu.

Onder de CSRD, die in december 2022 is aangenomen, zijn meer dan 42.500 in de EU gevestigde bedrijven, plus enkele duizenden bedrijven buiten de EU, verplicht om te rapporteren op welke wijze duurzaamheidskwesties de bedrijfsprestaties beïnvloeden. Daarnaast moeten zij ook rapporteren hoe bedrijfsactiviteiten de maatschappij en het milieu beïnvloeden. De richtlijn betekent dat er meer eisen worden gesteld voor duurzaamheidsrapportage en het verzamelen van gegevens. Stappen die voor sommige rapporterende bedrijven een uitdaging kunnen lijken.

11 essentiële overzichten van CSRD in toegankelijke taal

CSRD Essentials vereenvoudigt cruciale aspecten van de nieuwe richtlijn. Het is een praktische bron voor politieke leiders en bedrijfsleiders die verplicht zijn om te rapporteren over duurzaamheidsprestaties. Deze gids bevat 11 essentiële overzichten van CSRD in toegankelijke taal.

Om ervoor te zorgen dat de CSRD wordt begrepen en correct wordt geïmplementeerd, zullen Lefebvre Sarrut en Sdu infographics publiceren uit de CSRD Essentials gids en exclusieve interviews met CSRD-spelers. Deze inhoud zal geleidelijk worden gedeeld op het onze social media kanalen.