Vandaag kondigen we met trots de lancering aan van SuperSmartJuice®, een innovatieve thuisbatterij speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt. SuperSmartJuice® biedt een oplossing voor de groeiende uitdagingen waarmee eigenaren van zonnepanelen worden geconfronteerd, zoals de toenemende terugleverkosten en de afschaffing van de salderingsregeling in 2027. Met deze slimme batterij heb je volledige controle over jouw zonne-energie.

Slimme Energiebesparing en Betrouwbaarheid

SuperSmartJuice® maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de beste momenten te bepalen om de batterij te laden of te ontladen. Dankzij instelbare programma’s kan de batterij energie laden als de zon schijnt of tijdens goedkope momenten en terugleveren aan het elektriciteitsnet of intern gebruiken tijdens dure momenten. Met de ‘nul op de meter’ functie zorgt de batterij ervoor dat het verbruik richting het energienet nihil blijft, door precies genoeg energie te leveren of op te slaan.

Een Stap Voorwaarts in de Energietransitie

De ontwikkeling van SuperSmartJuice® is geïnspireerd door de overtuiging dat alle middelen moeten worden ingezet voor de energietransitie. Het verzwaren van het energienet zal nog minstens 10 jaar duren, evenals het plaatsen van grote batterijopslag op wijkniveau. In de tussentijd zal stroomuitval steeds vaker voorkomen. SuperSmartJuice® draagt bij aan het verminderen van de belasting van het energienet en kan bovendien dienen als noodstroomvoorziening.

Unieke Eigenschappen van SuperSmartJuice®

Wat SuperSmartJuice® echt onderscheidt, zijn de unieke kenmerken:

  • Weerbestendig: De batterij is waterdicht en kan buiten of in een schuur geplaatst worden.
  • Stil: Zonder ventilatoren in het ontwerp, is de batterij geruisloos en geschikt voor binnengebruik.
  • Krachtig en modulair: De batterij heeft een basisopslagcapaciteit van 5 kWh, die eenvoudig kan worden uitgebreid. Bovendien laadt en ontlaadt de batterij met een snelheid van 3 kWh.
  • Betrouwbaar: Biedt stroomvoorziening in geval van uitval van het energienet.

Planning

De productie is inmiddels gestart. Alle bestelling die voor augustus worden geplaatst zullen nog in 2024 worden uitgeleverd.

Over de Oprichters

SuperSmartJuice® is opgericht door Folkert Moolenburgh en Tom Martin, twee ervaren ondernemers die eerder de internetprovider Helden Van Nu hebben opgericht en na 12 jaar succesvol hebben verkocht aan Techone. Met SuperSmartJuice® beginnen zij een nieuw avontuur om de energietransitie vorm te geven.