Webinar Human Rights: Preparing Business for What is to Come

Wanneer

13/04/2021    
10:00 - 11:00

Waar

Online webinar
Webinar Human Rights: Preparing Business for What is to Come

In 2021 is het 10 jaar geleden dat de Guiding Principles on Business and Human Rights van de Verenigde Naties werden gelanceerd: het eerste initiatief van de VN om bedrijven verantwoordelijk te maken voor mensenrechten. In het decennium dat volgde op de lancering van de Guiding Principles in 2011 werd de verantwoordelijkheid van bedrijven om mensenrechten te respecteren in verschillende normen en richtlijnen geïntegreerd en verder vertaald naar praktische implementatieondersteuning, zoals de OECD Due Diligence Guidance for Responsible Business. Tien jaar later hebben verschillende regeringen over de hele wereld, en met name in Europa, wet- en regelgeving uitgevaardigd met betrekking tot de verantwoordelijkheid van bedrijven om mensenrechten te respecteren, maar veel bedrijven weten nog steeds niet goed waar ze moeten beginnen als het gaat om de aanpak van mensenrechten.

Wij nodigen u uit voor dit één uur durende inleidende webinar over de verantwoordelijkheid van bedrijven om mensenrechten te respecteren, georganiseerd door Global Compact Netwerk Nederland met de steun van KPMG. Het webinar zal een beeld schetsen van zakendoen en mensenrechten voor iedereen die (redelijk) nieuw is met dit onderwerp, de huidige regelgeving binnen Europa (en daarbuiten) verkennen, en een gastspreker (TBC) verwelkomen om te vertellen hoe mensenrechten raakvlakken hebben met hun bedrijf om het tastbaar te maken.

Deelnemers zullen het webinar verlaten met een basiskennis van het regelgevende mensenrechten-landschap en waarom het nu tijd is om te handelen – ondersteund door een aantal referentiematerialen om het onderwerp verder te verkennen.

Dit webinar maakt deel uit van een reeks evenementen en ondersteunende activiteiten die het Global Compact Nederland in 2021 organiseert. Het volledige programma van het webinar zal binnenkort worden bevestigd. Het webinar wordt gehost via Microsoft Teams.

De Moderator

Christiane Meyer, Europe Lead voor KPMG’s Global Human Rights Services Network, heeft de afgelopen 10+ jaar bedrijven in heel Europa, Azië-Pacific en de VS ondersteund bij het tastbaar maken van de bedrijfsverantwoordelijkheid om mensenrechten te respecteren en deze te vertalen naar praktische stappen die passen bij de context van een bedrijf. Christiane heeft bijgedragen aan en een rol gespeeld in verschillende organisaties die zich bezighouden met leiderschap en het opstellen van normen, waaronder het Global Compact Network Australia Human Rights Leadership Group, het Global Reporting Initiative, de Supplier Ethical Data Exchange (Sedex) en amfori’s Business Social Compliance Initiative (BSCI).

Registreer hier 

 

Kaart wordt geladen...