Online event ‘Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen’

Wanneer

14/10/2021    
09:30 - 16:30

Waar

Online webinar
Online event ‘Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen'

Rijkswaterstaat, PIANOo en Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), organiseren op 14 oktober het online event ‘Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen’. In de vorm van praktisch toepasbare trainingen wordt de nieuwe Aanpak Klimaatneutraal Inkopen gepresenteerd. Kom in één dag alles te weten over hoe en met welke instrumenten u klimaatneutraal kunt inkopen en wat de laatste ontwikkelingen zijn. De trainingen zijn voor verschillende inkoopsectoren interessant en het aanbod is afgestemd op zowel koplopers als organisaties die nog aan het begin staan van klimaatneutraal inkopen. U kunt dit online event gratis bijwonen!

AANPAK KLIMAATNEUTRAAL INKOPEN

18% van de Nederlandse klimaatvoetafdruk is afkomstig van inkopen van de overheid, blijkt uit recent onderzoek van het RIVM. Uit dat zelfde onderzoek komt naar voren dat maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) enorm bijdraagt aan het verkleinen van die footprint. Maar welke middelen kunt u hier concreet voor gebruiken? En hoe zet u die in? Samen met partners heeft SKAO gewerkt aan de nieuwe Aanpak Klimaatneutraal Inkopen. In deze aanpak wordt naast inkopen met de CO2-Prestatieladder aandacht gegeven aan de dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, meetlatten voor de bouw en de schaduwprijs van een product in de vorm van een milieukostenindicator. Al deze instrumenten worden met u gedeeld tijdens het event ‘Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen’. Ook zijn er sessies die ingaan op het proces, bijvoorbeeld hoe u de instrumenten blijvend in de organisatie kunt implementeren. Het belooft een relevante en boeiende dag te worden!

VOOR INKOPERS VAN OVERHEDEN EN BEDRIJVEN

Dit event is in elk geval van belang voor inkopers van decentrale overheden. Bent u inkoper en op zoek naar concrete mogelijkheden om meer impact te maken met klimaatneutraal inkopen? Dan is dit event voor u. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom om de sessies te volgen, zoals marktpartijen die willen weten waar zij mogelijk mee te maken gaan krijgen, (inkoop)adviseurs die de nieuwste ontwikkelingen willen volgen, ingenieurs, juristen en eenieder met interesse.

Gratis aanmelden

Kaart wordt geladen...