Kennis en Innovatie Circulaire Economie – Noord Holland

Wanneer

10/12/2021    
14:00 - 16:15

Waar

Online webinar
Kennis en Innovatie Circulaire Economie – Noord Holland

Bent u ondernemer in de provincie Noord-Holland? Bent u bezig met circulair ondernemen of hebt u concrete plannen om ermee aan de slag te gaan? Luister, denk en doe dan op 10 december mee!

Wat mag u verwachten?

De Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie (KIA CE) biedt dan in samenwerking met de Provincie Noord-Holland, Circulair West, Cirkelstad en Amsterdam Economic Board een middag vol:

  • inzichten over circulaire kansen in de regio
  • concrete aanknopingspunten om circulair te ondernemen én
  • de mogelijkheid om andere ondernemers, kennisinstellingen en organisaties te leren kennen, die allemaal op weg zijn naar circulaire economie

Programmadeel 1 in gesprek
Eerst gaan we samen met de organiserende partijen vanuit C-Beta in hoofddorp in gesprek over de huidige situatie in de regio Noord-Holland. Waar staat de regio als het gaat om de circulaire economie? En wat kunnen de verschillende partijen voor u en de regio betekenen?

We willen niet alleen zenden, maar juist ook van u horen welke kansen, uitdagingen en behoeften u ziet. Ga dus in gesprek met:

  • Zita Pels, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland voor o.a. Circulaire economie
  • Navied Tavakolly, programmamanager KIA CE
  • Leon van Ast, Circulair West
  • Nico van Hoogdalem, Cirkelstad

Programmadeel 2 aan de slag

Na dit gesprek kunt u deelnemen aan een van de volgende praktische online sessies:

  • Ontwerpen voor Circulariteit: maak kennis met de concrete CIRCO methodiek . De CIRCO methodiek biedt een ontwerpaanpak, waarmee je je circulaire waardepropositie (product, dienst, businessmodel) ontwerpt. Tijdens de CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je je eigen case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf. (verzorgd door de CIRCO Hub Noord-Holland).
  • Processen en materialen: maak kennis met de cradle2cradle certificatie. Hoe onderscheid je je als bedrijf met een certificatie op het gebied van circulaire economie? (verzorgd door Nikki Kelderman van het Cradle to Cradle Products Institute)
  • Gedrag, vertrouwen en acceptatie: ga aan de slag met de QuickScan Circulaire Businessmodellen ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deze sessie wordt verzorgd door Jan Jonker.

Programma:

13.50 (online) inloop
14.00 In gesprek: Wat is de huidige staat van circulaire economie in Noord-Holland?
15.00 Pauze
15.15 Aan de slag: 3 interactieve workshops met handvatten om zelf aan de slag te gaan in de circulaire economie
16.15 Einde

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link (kies: KIA CE event: 10 december).

Kaart wordt geladen...